Tiskana prigodna razglednica i knjiga »Raša moje mladosti«

Tiskana prigodna razglednica i knjiga »Raša moje mladosti«

1.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

RAŠA -Načelnik Josip Knapić najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare dva gostovanja tijekom proslave 70. obljetnice grada. Na proslavi 4. prosinca sudjelovat će Nataša Pulitzer Los, kći Gustava Pulitzera Finalija, koji je Rašu projektirao, i Eta Carignani, kći šefa gradilišta Dina Segrea. Dan ranije, 3. prosinca, u promet će biti puštena i prigodna razglednica.

Tom će prigodom kćeri arhitekta Finalija biti uručena nagrada za životno djelo koju je Općina ove godine posthumno dodijelila njezinom ocu. Na razglednici, koju je Općina izdala u suradnji s pulskim Filatelističkim društvom Arena, nalazi se fotografija trga: u prvom planu je fontana iz koje prska voda, a u pozadini crkva na kojoj još nije postavljen reljef svetice, zaštitnice rudara.
- Naklada je tristo primjeraka, od kojih je dvjesto tiskano s markom i prigodnim pečatom, što znači da će svi zainteresirani u utorak imati spremnu razglednicu za slanje, a osim toga, takva su izdanja omiljena kod sakupljača, naglasio je Knapić.
Promocija će se uklopiti u kulturno-glazbeni susret posvećen rudarima koji će u 18 sati biti održan u crkvi. Uz crkveni zbor Kerubini i svirače RKUD-a Rudar nastupit će dijalektalni pjesnici Daniel Načinović, Ivanka Arefijev, Suzana Mušković, Malvina Mileta i Masimo Vladić.
Misu na blagdan sv. Barbare u 18 sati predvodit će porečki i pulski biskup Ivan Milovan. Potom će u dvorani RKUD-a Kerubini održati koncert, a labinska izdavačka kuća Flacius predstavit će knjigu Marijana Milevoja »Raša moje mladosti«, monografiju starih razglednica tiskanu uz financijsku potporu Općine i u suradnji s Lučkom upravom Rijeka.

 

Pino Knapić RKUD Rudar Raša sv. Barbara Daniel Načinović Raša moje mladosti razglednica