Tireli više nije predsjednica Hrvatskih laburista, novi predsjednik Tomislav Končevski

Tireli više nije predsjednica Hrvatskih laburista, novi predsjednik Tomislav Končevski

21.3.2016. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Saborski zastupnik Tomislav Končevski novi je predsjednik Hrvatskih Laburista - Stranke rada, kojeg je na tu dužnost u nedjelju izabrao 3. sabor stranke.

Novi predsjednik zahvalio se svim delegatima, kandidatima i bivšoj predsjednici Nansi Tireli na dosadašnjem radu i rezultatima. "Sada se malo odmorite, a onda svi skupa moramo raditi za boljitak naše stranke i društva u cjelini", poručio je Končevski, koji je i predsjednik stranačke podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Končevski je rođen je 8. lipnja 1970. u Zagrebu. Završio je srednju školu u Oroslavju i Vatrogasnu školu u Zagrebu.

Za čelnu stranačku poziciju natjecala se i dosadašnja predsjednica stranke Nansi Tireli, koju je Končevski pobijedio u drugom krugu jer u prvom nije dobio više od 50 posto glasova.

Sabor Hrvatskih laburista u Zagrebu je uz novog predsjednika izabrao i ostale dužnosnike i članove središnjih tijela. Za potpredsjednike izabrani su Marko Magdić, načelnik općine Križ i Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće. Za tajnika stranke izabran je Damir Hrdas, dosadašnji tajnik i predsjednik podružnice Zagrebačke županije.

Laburisti su osnovani 2010. a u prosincu 2011. su na parlementarnim izborima osvojili šest mandata, no podbacili su na izborima za Europski parlament 2014. zbog čega je dotadašnji predsjednik Dragutin Lesar podnio ostavku. Stranka je u oporbi i ima tri saborska zastupnika izabrana s liste koalicije Hrvatska raste. (Hina)

 

 

nansi tireli laburisti politika izbori stranka rada dragutin lesar tomislav končevski