Tijekom vikenda u Istri 29 prometnih nesreća, 392 prekršaja, a kroz Učku i sa 139 km/h

Tijekom vikenda u Istri 29 prometnih nesreća, 392 prekršaja, a kroz Učku i sa 139 km/h

17.3.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Tijekom vikenda u Istri se dogodilo 29 prometnih nesreća od kojih je 13 s ozlijeđenima, a 16 s materijalnom štetom. Dvije osobe teško su ozlijeđene dok ih je 20, na sreću, prošlo s lakšim ozljedama.

Najčešći su bili sudari u pokretu bočni, dok je kao greška vozača brzina kumovala u 9 prometnih nesreća od kojih su u 5 slučajeva vozači bili i pod utjecajem alkohola.

U redovnoj kontroli prometa protekloga vikenda zabilježena su 392 prometna prekršaja od kojih je 90 zabilježeno u akciji policije na alkohol i brzinu provedenoj 16. ožujka od ponoći do 6 ujutro.

Od ukupno 90 prekoračenja brzine zabilježenih tijekom cijelog vikenda u policijskoj akciji je ulovljeno 18 prekršitelja, a rekorder je ulovljen u Tunelu Učka gdje je vozio 139 kilometara na sat.

Od 60 alkoholiziranih vozača ulovljenih tijekom vikenda 47 je zatečeno tijekom akcije, a najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 1,94 promila.

Policijski službenik Domagoj Fabijančić ustvrdio je kako ovakve akcije imaju pozitivan utjecaj na sudionike u prometu što se vidjelo i protekloga vikenda. – U većini vozila u kojima je bilo više osoba vozač je bio trijezan, a također smo zamijetili da se nakon zatvaranja ugostiteljskih objekata u Puli većina odlučila pozvati taxi, a svoje automobile ostavljali su na parkiralištima ispred objekata, rekao je Fabijančić.

brzina prometni prekršaj Istra vikend izvjestaj policija nesreće