Tijek radova na rekonstrukciji raskrižja kod Gradskog groblja

Tijek radova na rekonstrukciji raskrižja kod Gradskog groblja

24.11.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Radovi na rekonstrukciji ceste Labin – gradsko groblje (III. faza) koja obuhvaća rekonstrukciju raskrižja u kružno raskrižje sa prilaznim cestama, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom i izvedbom zemljanih radova za platoe budućih parkirališta za automobile i autobuse, uspješno napreduju.

 

Već u ovoj fazi zemljanih radova nazire se korisnost ovog projekta u otvaranju novih velikih parkirnih površina te kvalitetnijem i sigurnijem odvijanju kolnog i pješačkog prometa. Isto tako na ovoj lokaciji otvara se nova vizura prema starogradskoj jezgri čime ovaj prometni pravac dobiva dodatnu kvalitetu.

 

Ukupna investicija radove koje izvodi tvrtka CESTA d.o.o. Pula iznosi 3.508.183,13 kn (uključen PDV). Ugovoreni rok izvođenja radova je 105 dana. Ova investicija se sufinancira  sredstvima Europske investicijske banke iz Programa EIB2 putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 40% investicije, dok preostalih 60% sredstava osigurava Grad Labin sukladno uvjetima natječaja u sklopu kojeg je i prijavljen ovaj projekt.

gradsko groblje rekonstrukcija radovi na cesti raskrižje cesta d.o.o