The Orange Strips zatvorio Labin Art Republiku

The Orange Strips zatvorio Labin Art Republiku

31.8.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Sinoć se, koncertom labinskog benda The Orange Strips,  službeno zatvorila  dvomjesečna manifestacija Labin Art Republika. Stripsi su svirkom svojih hitova dobrano ugrijali atmosferu na popularnoj ljetnoj pozornici „Kod špine“. Bend je 2002. godine osnovao pjevač i tekstopisac Valdet Luboteni, a od konca 2003. djeluje u neizmijenjenom sastavu. U prvih nekoliko godina demo statusa polako ali sigurno dobivaju sve više pažnje, prvo na lokalnoj, a uskoro i na hrvatskoj nezavisnoj sceni. Konstantnom koncertnom aktivnošću, sve češćim pojavljivanjem u medijima i redovitim izdavanjem demo materijala od statusa “dečki koji obećavaju” postaju respektabilan i etablirani indie rock bend, što su sinoć i pokazali labinskoj publici.

 

U sklopu festivala TransArt 2012. "L.A.E. FOREWER" – sinoć je također izvedena laserska instalacija "L.A.E. FOREWER", osmišljena od strane L.A.E.  tima i lokalne umjetničke formacije Metal Guru. Podsjetimo, ovogodišnji Transart 2012. - Istarski međunarodni transdisciplinarni umjetnički festival i laboratorij ove se godine održava pod geslom "L.A.E. Forewer", a sve u povodu 20. obljetnice djelovanja ove umjetničke udruge.

 

Labin Art Republika je u protekla dva mjeseca ugostila više od 100 izvođača, što dramskih,  glazbenih i likovnih programa, a imala je i tri festivala – Labin Jazz Republiku, Festival Stand up komedije Panč Labin te još uvijek aktualni Festival Transart 2012. „LAE FOREWER“. Gledano u brojkama, Labin Art Republika producirala je ukupno 40 dana programa.

labin art republika the orange strips