The Orange Strips zatvorili koncertnu sezonu pulskog Rock Caffea

The Orange Strips zatvorili koncertnu sezonu pulskog Rock Caffea

4.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Nastupom labinske pop rock grupe The Orange Strips preksinoć je u Rock Caffeu zatvorena još jedna koncertna sezona tijekom koje je održano četrdesetak nastupa. Poput šlaga na kraju, najkraće bi glasio opis njihova koncerta.

 

The Orange Strips sviraju pitki, melodiozni, romantično-melankolični pop rock, a riječ je isključivo o autorskim pjesmama s tekstovima na engleskom jeziku. Kroz njihovu modernu pop rock glazbu naslućuju se utjecaji britanskih i američkih gitarističkih bendova '80-ih i '90-ih, poput The Smithsa, Radioheada, Suede, R.E.M.-a, Coldplaya i Nirvane.


S nekoliko međunarodnih turneja iza sebe, stotinjak koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji te mukotrpnim radom, The Orange Strips došli su do zasluženog statusa jedne od najboljih pop rock grupa na ovim prostorima. Čak je i glazbena javnost prepoznala njihov trud, dodijelivši im Zlatnu Kooglu za najboljeg novog izvođača godine. Bend je osnovan u proljeće 2002., a njegovi članovi kažu da ih je spojila zajednička ljubav prema britanskoj gitarskoj sceni.

The Orange Strips koncert Rock Caffe Pula pop rock