The Orange Strips, And The Kid i Sane dobro iskoristili svoju RockOff večer

The Orange Strips, And The Kid i Sane dobro iskoristili svoju RockOff večer

20.10.2014. // Muzika.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

RockOff festival stigao je do svoje treće večeri u Malom pogonu Tvornice kulture.

Otvorili su je labinski The Orange Strips, indie pop-rockeri koji su se prijavili na festival s pjesmom "History of You". Što točno reći o bendu koji iza sebe vjerojatno ima više nastupa po Europi nego po Hrvatskoj, koji je gostovao na BBC-evom radiju i imao dvije britanske turneje? Da se nadamo da će se vrtiti na našim radijskim stanicama osim labinskoj i možda umaškoj gdje ih vrte prijatelji? Eto, onda se nadamo da će se The Orange Strips vrtiti i na drugim radijskim stanicama!

Sinoćnji nastup Stripsa započeo je oko 21:30, u nedovoljno punom Malom pogonu za ovakav svjetski bend. Uz male tehničke poteškoće i pucanje gitarske žice, ostalih problema nije bilo. Svi instrumenti imaju svoju svrhu - tri gitare, bas, bubanj i klavijature (po potrebi i harmonika), dok Valdetova lijepa boja glasa lijepo upotpunjuje ovu indie priču. Do-it-yourself filozofi miljenici su domaće istarske publike, a vrijeme je i da postanu zagrebačke, što se nakon sinoćnjeg nastupa može očekivati.

 

Odmah iza nastupa popričali smo s frontmenom Valdetom Lubotenijem i gitaristom Goranom Brezacem...
...o prijavama na RockOff...
Valdet Luboteni: Prijavili smo se jer je izašao natječaj. Ako je nekom problem ispuniti kratki formular...
Goran Brezac: Fali ionako prostora za svirku, a mi svirke nismo nikada odbijali.
Valdet: Cijela ideja je super i nije zvučala kao nešto što bi trebalo preskočiti. Nismo imali očekivanja hoće li pjesma proći ili ne.

...o nagradama koje će se dijeliti finalnu večer...
Goran: Kakve nagrade?! Nisam ni znao da postoje nagrade! Čuo sam da finalnu večer prenosi HTV pa će me moći gledati mama i nona i to mi je špica (smijeh)!
Valdet: Prošli tjedan sam poslao gitaristu poruku "Ajde budimo ok kada je već žiri u igri". On je odgovorio "Kakav žiri?" (smijeh)

...o žiriju...
Goran: Znamo Mrleta, Mrle nas zna već godinama... Sigurno smo zbog njega prošli! Znamo i dvojac iz Svadbasa.

...o nastupu...
Valdet: Nastup je bio ok, bolji nego što sam mislio da će proći.
Goran: Standardno, pukla mi je žica, raskrvario sam si prst... Inače, trenutno je neka letargija što se tiče svirki, ja bi da sviramo više. Fali klubova... I ovo je pokušaj da se nešto probudi, pa valjda oće. Ma fali nam svega.

 

Cijeli tekst ovdje

 

 

 

the orange strips rock off festival muzika