Terry Francis 22. prosinca u KuC-u Lamparna

Terry Francis 22. prosinca u KuC-u Lamparna

19.12.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Legendarni Terry Francis, tata-mata engleske underground house scene, u petak, 22. prosinca, dolazi u labinski KuC Lamparna. On će u Lamparni predstaviti svoj prvi album za label Hallucienda koji je ovog proljeća objavio pod nazivom "Together".

  

Organizatori ističu da Terry Francis, već dvadesetak godina širi pozitivne vibracije na ovim prostorima te ga s pravom smatraju istinskom legendom tech-house glazbene scene. 

 

 

- Njegova perfektna tehnika miksanja i vrlo dobar "njuh" za dobrom vibrom 1997. godine donijele su mu titulu najboljeg novog DJ-a prema časopisu Muzik Magazine, iako je tada iza sebe već imao desetak godina karijere. Kombinaciju dubokog house groovea s tvrdim techno beatom Terry je patentirao 1998. godine na mix-albumu "Architecture", te će upravo taj zvuk uskoro postati popularan pod nazivom tech-house. Njegov specifični zvuk nastao je iz acid housea s kraja osamdesetih i početka devedesetih godina, a profilirao se kroz kultne Wiggle večeri, jedan od najdugovječnijih plesnih programa londonske scene kojeg je pokrenuo zajedno s kolegom Nathanom Colesom, s kojim osniva i istoimeni label. S rezidencijom u kultnome klubu Fabric započinje 1999. te je do dan danas njegov najdugovječniji rezident što dovoljno govori o kakvom se DJ-u radi!, ističe se u najavi. 

 

 

Prema najavi, večer će otvoriti Pavle D inače Karlovčanin sa talijanskom adresom, a nakon njega slijedi dvosatni specijalni set na gramofonima koji će prirediti Danny Ocean & Prince Igor. Ovu ekskluzivnu glazbenu večer zatvoriti će Marin Biočić iz kolektiva Seriously Twisted koji je nedavno u Zagrebu dobio nagradu hrvatske klupske scene "Ambasador" u kategoriji "Najbolji kolektiv".

Sve počinje u 22 sata, a traje do 6 sati ujutro.

Program KuC-a Lamparna i Kluba mladih Klub 21 u 2017. provodi se uz potporu Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Glas Istre (Priredila B. Ć. J.)

Terry Francis Essential Mix Kiss100 Marin Biocic Seriously Twisted rave party mladi zabava Pavle D Danny Ocean Prince Igor gramofoni vnyl Božić L.A.E.