Tematska sjednica Općine Raša: "Ovim tempom Viškovići će uskoro imati više bazena nego stanovnika. Gradi se i nezakonito, a IDS o tome, kao, ništa ne zna"

Tematska sjednica Općine Raša: "Ovim tempom Viškovići će uskoro imati više bazena nego stanovnika. Gradi se i nezakonito, a IDS o tome, kao, ništa ne zna"

17.2.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

"U naselju Viškovići upravo se događa prostorna devastacija gigantskih razmjera, zbog čega je općina Raša stigla i do saborskih klupa, što ne služi na čast Općini ni vijećnicima", rekla je HDZ-ovka Admira Žakula na početku tematske sjednice Vijeća o Viškovićima, naselju na području općine Raša, o kojem je nedavno govorio i saborski zastupnik Mosta Marin Miletić.

Podsjetimo, Miletić je početkom prosinca šokirao javnost tvrdnjom da je u Viškovićima netko sagradio 29 vila s bazenima na tuđoj zemlji jer je mislio da je vlasnik mrtav! Ali, kako se pokazalo, premda u Viškovićima postoje problemi s gradnjom vila, to nije baš tako kako je rekao Miletić.

Tematsku sjednicu sazvala je oporba i u uvodu Žakula je ustvrdila da vile s bazenima koje gledaju na Raški zaljev niču na svakom koraku.


"Ovim tempom Viškovići će uskoro imati više bazena nego stanovnika. Gradi se i protivno zakonu. Na poljoprivrednom zemljištu, koje je nekim magičnim trikom urbanizirano, pa nakon dobivanja dozvola za građenje brzo ponovo deurbanizirano. IDS-ovi načelnici, stari i novi, o tome, kažu, ne znaju ništa", rekla je Žakula.


Podsjetimo, u Raši većinu ima IDS sa sedam od 13 vijećnika, a u oporbi su SDP (troje vijećnika), HDZ (dvoje) i HSU (jedna). Oporba je u posljednje vrijeme prilično glasna. Jedna od gorućih tema, o čemu je više puta pisao Glas Istre, je i naplata parkinga u Trgetu.


O temi Viškovići Glas Istre je pisao malo nakon reakcije Marina Miletića. Dr. sc. Mario Viscovich, koji je živio u New Yorku više od 50 godina, podnio je dvije tužbe protiv graditelja vila u Viškovićima. Jednu zbog uzurpacije parcele preko koje je investitor napravio cestu, a drugu zbog fizičkog napada od strane radnika na gradilištu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Branko Biočić

viškovići uzurpiranje općina raša tematska sjednica akti o gradnji