Tea Načinović s LJEKOVITIM SVOJSTVIMA LISTA MASLINE 1. na županijskom natjecanju iz kemije - briljirala u kategoriji samostalnog rada

Tea Načinović s LJEKOVITIM SVOJSTVIMA LISTA MASLINE 1. na županijskom natjecanju iz kemije - briljirala u kategoriji samostalnog rada

19.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na županijskom natjecanju iz kemije koje je održano 13. ožujka 2014 u Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri" u Puli sudjelovali su naši učenici Marino Vočanec i Tea Načinović pod vodstvom mentorice Mire Hrvatin, prof.-savjetnika.

Marino Vočanec je u kategoriji 2. razreda natjecanja u znanju ostvario 10 mjesto.

Tea Načinović je u kategoriji samostalnih istraživačkih radova ostvarila 1. mjesto (naziv rada: Ljekovita svojstva lista masline) sa zavidnim rezultatom na testu znanja koji je po postignutim bodovima drugi po vrijednosti u kategoriji 4. razreda natjecanja u znanju i samim time Tea je predložena za državno natjecanje i susrete mladih kemičara 2014. koje će se od 9. do 12. travnja održati u Šibeniku.

 

SSMB.hr

 

Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" bila je krajem prošlog tjedna domaćin županijskog natjecanja iz kemije za učenike osnovnih i srednjih škola. Znanje iz ovoga predmeta je tako u raznim kategorijama odmjerilo ukupno 62 učenika, od čega 28 osnovnoškolaca i 34 učenika iz srednjih škola. Nakon pozdrava ravnateljice Debore Radolović te kraćeg kulturno-umjetničkog programa, uslijedilo je rješavanje zadataka.

Prvo mjesto među učenicima sedmih razreda osvojio je Luka Buršić iz OŠ Vodnjan (mentorica Nikolina Lakić), drugi je bio Florijan Rusac iz OŠ Vladimira Nazora Pazin (mentor Miloje Trajković), dok je treća bila Nina Jelenković iz OŠ Vladimira Nazora Pazin, učenica mentorice Nadie Bazjak. Najbolji osmaši bili su Marija Ezgeta koja je osvojila prvo mjesto (OŠ Vidikovac Pula, mentorica Ljiljana Uležić), Ivana Bošnjak bila je druga (OŠ Tar - Vabriga, mentorica Andrea Baksa), a Magdalena Mucić (OŠ Kaštanjer Pula, mentorica Dijana Jović) plasirala se na treće mjesto.

Matea Rabar iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj (mentorica Pamela Budicin) bila je najuspješnija među učenicima prvih razreda srednjih škola, drugo i treće mjesto osvojili su učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile - Pazin (mentor Damir Skok) Alen Guštin i Patrik Modrušan. Marco Fraccaro, učenik pulske Gimnazije (mentorica Biljana Nikolić) bio je najuspješniji u kategoriji drugih razreda. Mihael Kolomaz iz Srednje škole Mate Balote Poreč (mentorica Danijela Leko) bio je drugi, dok je Marino Šabijan iz Gimnazije Pula (mentorica Biljana Nikolić) bio treći.

Učenica trećeg razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin Valentina Vičić (mentor Damir Skok) osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Na drugom mjestu bio je Matija Modrušan iz iste škole i s istim mentorom, a na trećem Emanuela Plišić iz Gimnazije Pula (mentorica Biljana Nikolić).

U kategoriji četvrtih razreda Tomislav Vojvodić iz Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" pod mentorstvom Ester Čuić bio je najbolje plasiran, Dora Gašparini iz Srednje škole Mate Balote Poreč (mentorica Danijela Leko) došla je do drugog mjesta te Matej Percan iz Pazinskog kolegija - Klasične gimnazije Pazin (mentorica Irena Hudak Bogešić) trećeplasirani je.

U kategoriji samostalnog rada briljirala je učenica Tea Načinović iz SŠ Mate Blažine Labin (mentorica Mira Hrvatin).

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobili su pohvalnice, a oni koji su osvojili prva tri mjesta i poklon pakete.

V. BEGIĆ, za Glas Istre

 

 

 

tea načinović mira hrvatin kemija županijsko natjecanje srednja škola mate blažina