Tea Načinović i Lucijan Mrzlić pod vodstvom prof. Dijane Muškardin osvojili 7. mjesto iz povijesti na državnom natjecanju

Tea Načinović i Lucijan Mrzlić pod vodstvom prof. Dijane Muškardin osvojili 7. mjesto iz povijesti na državnom natjecanju

25.4.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Ove godine državno natjecanje iz povijesti održalo se u Lovranu u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina. Učenici 3. razreda opće gimnazije Tea Načinović i Lucijan Mrzlić natjecali su se u kategoriji samostalnih istraživačkih radova, pod mentorstvom prof. povijesti Dijane Muškardin.

Nakon  osvojenog  1. mjesta na županijskom natjecanju iz povijesti  održanog u Pazinu na državnom su se natjecanju plasirali 7. mjesto.

Naslov njihova istraživačkoga rada je „Raša-grad rudara“. Malo koji grad zna točan datum „rezanja vrpce“ i početak života u njemu. Najmoderniji grad u Istri 30-ih godina 20. stoljeća sagrađen je za 547 dana i svečano otvoren 4. studenog 1937.  Brojne zanimljivosti s kojima su se učenici susreli, potakle su ih na detaljnije istraživanje ove teme. Jedna od zanimljivosti koju su  istražili radom na terenu bio je i način na koji su stanovnici i rudari Raše obilježili dolazak i doček Mussolinija na svečanom polaganju kamena temeljca.

Čestitke našim zapaženim povjesničarima i istraživačima Tei Načinović i Lucijanu Mrzliću i njihovoj neumornoj mentorici Dijani Muškardin, profesorici povijesti.

 www.ssmb.hr

 

povijest natjecanje srednja škola mate blažine labin tea načinović lucijan mrzlić