Tea Bičić izlaže u caffe galeriji Down Town

Tea Bičić izlaže u caffe galeriji Down Town

31.3.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

»Vrag je izgubio glavu u mojoj sobi« naziv je izložbe slika akademske likovne umjetnice Tee Bičić otvorene u subotu u Galeriji Down Town. U svojoj recenziji likovna kritičarka Maja Briski poslužila se navodom iz »Rječnika simbola« Jeana Chevaliera i Alaina Gheerbranta o tome da je vrag »pali anđeo podrezanih krila koji nastoji slomiti krila svakom stvaraocu« te dodala da autorica drsko odbacuje takvu mogućnost »dokumentirajući u sedam impresivnih slika svoju tezu o tome da je u stanju i samom vragu izbiti zube«.


- Bilježeći pojavnosti prvog susreta s nadrealnim, Tea Bičić prije svega iskazuje svoj neosporni slikarski talent i neiscrpnu kreativnu energiju. Kad stane pred prazno platno, artistica ne gubi vrijeme u nelagodi pred nepoznatim, nego uvjerljivom gestom i suvremenim koloritom vizualizira svoju priču u besprijekorno pogođenoj mjeri i broju metamorfoza, ističe Briski.


U ovom kompaktnom ciklusu slika u kojemu umjetnica tumači mitologiju prošlosti svima koji imaju ili će razviti osjećaj za humanu i plemenitu budućnost, simbol zla i pada duha, kao što i naziv izložbe veli, biva zauvijek poražen.