Tanja Grubiša najbolja boćarica Istarske županije i u parovima i u preciznom izbijanju

Tanja Grubiša najbolja boćarica Istarske županije i u parovima i u preciznom izbijanju

26.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Labinu su, u organizaciji istoimenog kluba na gradskom boćalištu održana dva prvenstva Istre za boćarice, u parovima i preciznom izbijanju, na kojima su naslove županijskih prvakinja osvojile članice kluba domaćina.

 

Tanja Grubiša i Anika Ujčić obranile su titulu prvakinja istarskog poluotoka u parovima na prvenstvu koje je okupilo devet parova, dok je Grubiša postala prva prvakinja Istre u preciznom izbijanju.

 

Grubiša i Ujčić su u finalu parova, kao i prošle godine na prvenstvu u Babićima, pobijedile svoje klupske kolegice Snježanu Klanjac i Dianu Baran, a ovoga puta rezultat je bio 13:3. I treće mjesto osvojeno prošle godine obranile su Ondina Maras i Hana Škuflić iz pulske Nove Verude koje su u svom završnom susretu na prvenstvu sa 9:2 savladale Erminu Zemunović i Rozeanu Devjak iz Pule Squalus kojima su također pripale brončane medalje.

 

Predhodno su u polufinalima Grubiša i Ujčić pobijedile Maras i Škuflić 8:5, dok su Klanjac i Baran savladale Zemunović i Devjak 7:5.

 

Na prvenstvu u preciznom izbijanju gađele su se dvije neovisne serije, a boćaricama se za plasman uzimao bolje ostvareni rezultat iz jedne od serija pa je tako Grubiša svoju kvalitetu pokazala u drugoj seriji ostvarivši 14 punata i tako za jedan punat pretekla Snježanu Klanjac koja je u prvoj seriji ostvarila 13 punata. Aniki Ujčić i Sonji Mikac su pripale brončane medalje.

 

Konačan poredak:

 

1. Tanja Grubiša (Labin) 14

2. Snježana Klanjac (Labin) 13

3. Anika Ujčić (Labin) 11

4. Sonja Mikac (Nova Veruda) 10

 

Na prvenstvo Hrvatske plasirala su se dva prvoplasirana para i dvije prvoplasirane boćarice u preciznom izbijanju.

 

Sljedeće prvenstvo Istr za boćarice, u disciplini pojedinačno klasično, održati će se 7. lipnja u Babićima, a u bližanju i izbijanju u krug 28. lipnja u Puli.

 

 

 

PR

 

 

pobjeda anika ujčić sport tanja grubiša boćanje zlato