Svježe namirnice iz vrtova DV "Pjerina Verbanac"

Svježe namirnice iz vrtova DV "Pjerina Verbanac"

22.6.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Ukoliko želite upoznati najzelenije i najljepše vrtove u okolici, popiti najzdravije smoothije, pojesti najcrvenije jagode i pomirisati mnoštvo začinskog bilja, ne morate otići na tržnicu, već dođite u naš vrtić! Upravo će vas ovdje dočekati najmlađi vrtlari u gradu koji će vam objasniti koje se voće i povrće u koje doba sadi te kako izgleda pravilna briga o biljkama. Pokazat će vam i plodove svog višemjesečnog rada, naravno ukoliko budete imali sreće, jer se sve što u njihovim vrtovima naraste, potom i konzumira! Slatke jagodice, krastavci, mlada blitva, špinat, salata i raznobojni smoothiji gotovo svakodnevno se mogu pronaći na njihovom vrtićkom jelovniku.


Rezultat je ovo vrijednog rada odgojiteljica i djece, koji su u sklopu ovogodišnjeg projekta „Dijete, okoliš i održivi razvoj“ tijekom cijele godine proučavali prirodu i upoznavali se s vrtlarstvom. Kroz projekt se nastojalo poticati dječju spoznaju stvarnim i neposrednim doživljajem okoline i prirode koji uključuje istraživanje i iskustva s okolinom, prirodom i prirodnim elementima. Vrijedna suradnja s LAG-om „Istočna Istra“ omogućila nam je da  svaki objekt dobije vrtne gredice sa zemljom, bio sadnicama i alatom za vrtlarstvo te se na taj način moglo saditi i u odjeljenjima koja nemaju mogućnosti napraviti svoje vrtove.


Ishodi ovakvog pristupa učenju vidljivi su u većoj povezanosti djece s prirodom, većem poštivanju našeg okoliša te većoj konzumaciji zdravih namirnica. Iznimno zadovoljni ostvarenim rezultatima a pogotovo oduševljenjem naše dječice, s projektom nastavljamo i sljedeće pedagoške godine.


linkdv pjerina verbanac dječji vrtić pjerina verbanac svježe namirnice uzgoj vrtlarenje