Svi smo jedna partija: Novopečeni laburist William Negri uz IDS

Svi smo jedna partija: Novopečeni laburist William Negri uz IDS

19.6.2013. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Na prvoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina za predsjednika je izabran Valter Poropat (IDS), koji je tu funkciju obavljao i protekle četiri godine.

Poropat je izabran glasovima vladajuće koalicije IDS-HSU-HNS i vijećnika Rasima Halilovića, čiji je BDSH potpisao sporazum o suradnji s koalicijom, a ruku za Poropata dignuo je i William Negri iz Hrvatskih laburista - Stranke rada. Protiv je bilo šest oporbenih vijećnika, troje SDP-ovaca te tri nezavisna vijećnika, dok je nezavisni Silvano Vlačić bio suzdržan. Za prvu potpredsjednicu Vijeća izabrana je Alda Miletić (HSU), a drugi potpredsjednik nije izabran, jer ga oporba nije predložila. Oporba je, naime, tražila mjesto predsjednika Vijeća, što im ipak nije prošlo.

Gradsko vijeće Labina ima 17 vijećnika, od čega 8 iz koalicije IDS-HSU-HNS, 3 iz SDP-a, 4 nezavisna te po jedan s liste Hrvatskih laburista i BDSH.

Negri je u Vijeću zamijenio nositeljicu liste Laburista Nansi Tirelli, koja je mandat stavila u mirovanje. U prethodnom je mandatu Negri je u Vijeću bio izabran s Nezavisne liste Nova snaga, čije je također bio kandidat za gradonačelnika, da bi se neposredno prije ovih lokalnih izbora pridružio Hrvatskim laburistima, te također kandidirao za gradonačelnika. Inače je i član Izvršnog odbora istarske podružnice Hrvatskih laburista. Svojom je podrškom prijedlozima vladajućih na prvoj sjednici Vijeća pokazao da očito nije dio oporbe, unatoč njihovim očekivanjima. Dapače, nakon sjednice Vijeća kazao je da ništa nije potpisao nego "samo razgovarao", a "razgovarao" je i s vladajućima, dva puta.

Nadalje, u izjavi za lokalne medije Negri ipak tvrdi da će biti „konstruktivna oporba", što god to značilo. U prethodne četiri godine oporbeni stav nije pokazao ni na jednom primjeru. (MBM)

 

william negri ids lokalni izbori izbori 2013