Sveta Nedelja: Klub koji je prošle godine odustao od natjecanja i ugasio gotovo sve sekcije dobio dvostruko više novca od onog koji igra ligu

Sveta Nedelja: Klub koji je prošle godine odustao od natjecanja i ugasio gotovo sve sekcije dobio dvostruko više novca od onog koji igra ligu

18.5.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Općina Sveta Nedelja donijela je odluku o raspodjeli sredstava za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu za 2023. godinu koje provode udruge. Ta je raspodjela izazvala iznenađenje i nezadovoljstvo u NK Polet Snašići koji igra treću županijsku nogometnu ligu. Naime, NK Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, klub koji je prošle godine odustao od natjecanja u prvoj županijskoj ligi i ugasio sve selekcije za tekuću sezonu osim veteranske, trebao bi ove godine po toj raspodjeli dobiti iz općinskog proračuna 24.900 eura, a NK Polet za natjecanje u 3. Županijskoj ligi jug dvostruko manje ili 11.950?!


- Ostali smo zatečeni kada smo pročitali na internetu raspodjelu sredstava za ovu godinu, ne samo kao klub, već i kao žitelji općine Sveta Nedelja. Mi kao udruga poslujemo po planu i programu te transparentno trošimo novac dobiven iz proračuna. Iz tog razloga zatečeni smo raspodjelom sredstava za 2023. no još i više sa situacijom iz proračuna za 2022. Naime NK Jedinstvo Omladinac je dobio lani iz proračuna 180.000 kuna, no na polusezoni su ugasili tri selekcije.

Nas sada zanima gdje je polovica tog iznosa s obzirom da drugi dio sezone navedene tri selekcije nisu sudjelovale u natjecanjima te, iz tog razloga, po planu i programu nisu imale gdje trošiti navedena dobivena sredstva. Mi sada očekujemo objašnjenje načelnice općine i zato ne želimo dodatno komentirati navedenu temu, dok se ne izjasne iz Općine Sveta Nedelja te iz Jedinstva Omladinac. Ali ako se ne izjasne ili ako se eventualno utvrde neke nepravilnosti u trošenju javnog novca, onda ćemo reagirat službenim kanalima.


Isto tako želimo napomenuti da nas je nazvalo dosta žitelja općine i željelo čuti naše mišljenje te tražili da reagiramo, no mi kao udruga ne želimo reagirati i ništa poduzimati do očitovanja svih uključenih u raspodjelu sredstava, rekao je predsjednik NK Poleta iz Snašića Moreno Golja te ujedno iskoristio priliku i svih pozvao 29. svibnja u Snašiće na humanitarnu akciju "Za Krilo Labina" gdje će sudjelovati U-9 selekcije NK Rudar, NK Iskra, NK Potpićan i NK Rabac te utakmicu između NK Polet i sportske redakcije HRT-a.


Za komentar smo zamolili i predsjednika NK Jedinstvo Omladinac Nenada Peršića, ali on nije želio komentirati ovu raspodjelu proračunskog novca i ulaziti u detalje.

Branko BIOČIĆ 

Nk polet nogomet Sveta Nedelja proračun nk omladinac