Svečano potpisani ugovori o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

Svečano potpisani ugovori o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom

15.7.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u Gradu Petrinji održana svečanost potpisivanja ugovora o sufinanciranju Projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom Ministarstva branitelja. Ministar branitelja Predrag Matić predstavnicima je 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave svečano uručio ugovore o sufinanciranju. Ministarstvo branitelja odobrilo je Gradu Labinu sredstava za dvije investicije. Za uređenje Parka hrvatskih branitelja Domovinskog rata odobreno je 60.000,00 kuna dok je za uređenje prostorija Doma hrvatskih branitelja odobreno 28.470,00 kuna. Ispred Grada Labina potpisivanju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan.

 

U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom Ministarstvo branitelja od 2004. godine provodi Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Pored građevinskih objekata javne namjene , u problem rješavanja pristupačnosti uključeni su i ostali sadržaji koje koriste osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu kao što su prilagodba kupališta, gradskih bazena, kazališta, opremanje semafora zvučnom signalizacijom i ugradnja taktilnih polja upozorenja, upuštanje rubnjaka i prilagodba nogostupa na ulicama i raskršćima ulica, ugradnja dizala, prilagodba ulaznih prostora, sanitarnih čvorova, učionica i sl. Posebna vrijednost Projekta je u činjenici da se njime već jedanaestu godinu zaredom prilagođavaju objekti javne namjene osobama s invaliditetom te se time doprinosi podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj i njihovoj većoj samostalnosti.

 

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora od 2004. do 2014. godine iznosi 15.657.207,46 kuna za ukupno 79 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (11 županija, 55 gradova i 13 općina) čime su izvršene 142 prilagodbe objekata.

ministarstvo branitelja branitelji predrag matić eni modrušan investicije skulptura park hrvatskih branitelja osobe s invaliditetom