Svečano otvorena 12. Olimpijada OŠ Labinštine, djevojke iz Nedešćine prvi put u povijesti Olimpijade izborile finale rukometa!

Svečano otvorena 12. Olimpijada OŠ Labinštine, djevojke iz Nedešćine prvi put u povijesti Olimpijade izborile finale rukometa!

26.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U predivnom ambijentu Sportskog centra Franko Mileta, Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, pred 1000 školaraca ječer svečano otvorio 12. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine. Zaželio je svoj djeci puno dobrih igara, sportske sreće i što više ovakvih druženja, te pohvalio organizaciju i zahvalio donatorima.

 

Popraćeni navijanjem sa punih tribina, u svečanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 učenika iz 6 osnovnih škola, te Centar Liče Faraguna koji ove godine prvi puta aktivno sudjeluje na Olimpijadi. Sportaše je nastupom popratio plesni studio COOL STEP.

 

Prvog dana održali su se kvalifikacije tj. polufinala u rukometu za djevojke i dječake.

U ženskoj konkurenciji odigrala su se polufinala, a po prvi puta u povijesti cure iz Nedešćine izborile su finale za svoju školu. Pobijedile su cure iz Vlačića sa 10:8, te je ovo tek drugi put u 12 godina da finale u ženskom rukometu neće igrati obje labinske škole (na 3. Olimpijadi u finalu su bile cure iz Potpićna).

U drugom polufinalu Ivo Lola Ribar pobijedila je Vladimir Nazor 15:7, te izborila finale sa Nedešćankama, dok će Potpićanke u borbu za broncu.

 

U konkurenciji dječaka sudjelovalo je svih 6 škola, a finale su izborile dvije labinske.  U skupini A najbolji su bili dječaci iz Ribara pobijedivši OŠ Ivana Batelića iz Raše sa 17:7, te vršnjake iz Čepića sa 10:4.

U finalu su im se pridružili dečki iz Vlačića, koji su Nedešćinu savladali sa 13:5, a Vladimir Nazor iz Potpićna sa 15:8. U borbu za broncu će dečki iz Raše koji su u skupini pobijedili Čepljane 14:7, te Potpićanci koji su u skupini bili bolji od Nedešćine sa 12:3.

 

Finala i utakmice za 3. mjesto u obje konkurencije igraju se u ponedjeljak 11. studenog u popodnevnim satima

 

Olimpijada se nastavlja u ponedjeljak natjecanjem u odbojci za djevojke u dvorani OŠ Matije Vlačića.

 

olimpijada osnovnih škola labinštine sport olimpijada sportska zajednica grada labina