Sve labinske ravnateljice

Sve labinske ravnateljice

23.6.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Daniela Mohorović izabrana je među četiri kandidata za novu ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta u Labinu, na kojoj će dužnosti zamijeniti dosadašnju ravnateljicu Lori Luketa-Dagostin, kojoj je istekao četverogodišnji mandat.

Zanimljivo je da je nova ravnateljica te ustanove prije deset mjeseci izabrana za ravnateljicu Specijalne škole Liče Faraguna, a prije toga je bila sudski prevoditelj, u javnosti poznatija kao gradska vijećnica IDS-a i predsjednica Zajednice Talijana Labina.

Oko izbora ravnateljice te kulturne ustanove u pretežnom vlasništvu Grada Labina još jedna zanimljivost – Lori Luketa-Dagostin je, uz podršku gradonačelnika Tulija Demetlika došla nakon sudskog spora i izmjene gradskog statuta, koji je omogućio njen izbor iako prije toga za to mjesto nije imala potrebne uvjete. Na tom je mjestu zamijenila Lilianu Vale, na koju je upravo gradonačelnik imao primjedbi na njenu dob, zdravlje i odnos prema kulturu, a pala je i ničim argumentirama optužba o nekim njenim navodnim zloupotrebama radnog mjesta. U međuvremenu ona je došla na mjesto dogradonačelnice Labina, zadužena za kulturu, postavši najzaslužnija ne samo za izmjenu statuta Pučkog otvorenog učilišta, koja je onemogućila reizbor Lori Lukete-Dagostgin, već i za povratak Tulia Demetlike na mjesto gradonačelnika. (MM)

Labin Demetlika Daniela Mohorović Liliana Vale politika Ravnatelji Lori Luketa Dagostin ustanova Pučko učilište