Sve je spremno za HUBERTfest – 1. Festival lova u Kršanu

Sve je spremno za HUBERTfest – 1. Festival lova u Kršanu

2.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovogodišnje prvo izdanje festivala „HUBERTfest - Festival lova"  organiziraju Općina Kršan i Turistička zajednica Općine Kršan zajedno sa suorganizatorima Lovačkim savezom Istarske županije i Agencijom za ruralni razvoj Istre, 08.studenog 2014.

U susret festivalu, u petak 07.studenog 2014. u 18:00 sati, slavit će se sveta misa povodom blagdana svetog Huberta, u crkvi Svetog Vida u Gračišću.

Cjelodnevnim aktivnostima i sadržajima, očekuje se mnoštvo zanimljivog programa u pratnji velikog broja posjetitelja. Prelijepa priroda, odlična gastronomija i bogata kulturna baština bit će sastavni dio održane manifestacije.

Različite interesne skupine postat će dio programskog sastava, koji će po prvi puta imati mogućnost razgledavanja starog oružja i lovačkih trofeja. Kršan - Stancija „Stare staze" postat će pravo lovno središte  u kojem će se moći sudjelovati, naučiti i doživjeti, te lov učiniti nezaboravnim iskustvom prepunim uspomena. Sudionici će svojim trudom i talentom upriličiti prvo izdanje festivala.

  

HUBERTfest - Festival lova u Kršanu svojim posjetiteljima namjerava pružiti bogati višesatni program, koji započinje u 08:00 sati okupljanjem lovaca i odlaskom na lovni teren gdje će se održati lovno - kinološki kup „Sveti Hubert" na fazana. U 11:00 sati započinje natjecanje u kuhanju jela od divljači, dok je druženje uz degustaciju jela od divljači, izložbu gljiva, sajam domaćih proizvoda, sajam lovne opreme i izložbu starog oružja i lovačkih trofeja predviđeno od 13:00 sati.

U drugom djelu dana, u 14:00 sati Festival će pružiti i popratna događanja koja uključuju raspravu o strategiji razvoja lovstva u Istarskoj županiji u organizaciji Lovačkog saveza Istarske županiji. Stručni tim iz Agencije za ruralni razvoj Istre u 15:30 sati održati će prezentaciju rasijecanja mesa od divljači. Prigodan govor organizatora i domaćina, proglašenje pobjednika lovno - kinološkog kupa, defile lovaca i lovačkih pasa, proglašenje pobjednika natjecanja u kuhanju, te inauguracija mladih lovaca i podjela diploma predviđeni su u 16:00 sati.

Pored glavnog programskog sadržaja, toplu atmosferu pružat će i kulturno - zabavni program uz KUD Ivan Fonić Zlatela, Duo Magnolija i Feniks band.

Prvo, ovogodišnje izdanje festivala pokazati će svoju jedinstvenost i originalnost, zato vas pozivamo da se pridružite i dođete u što većem broju. Pružite nam najbolju podršku i budite dio naše priče.

 

 

PR

 

 

huber fest festival lova lov stare staze