Sve informacije na jednom mjestu, interaktivni ekran veoma zanimljiv našim gostima

Sve informacije na jednom mjestu, interaktivni ekran veoma zanimljiv našim gostima

22.7.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon što je u travnju u Rapcu postavljen, interaktivni ekran pobuđuje veliki interes stranih gostiju koji se putem istog na lak i jednostavan  način mogu upoznati sa svim korisnim informacijama o mjestu u kojem borave.


Podsjetimo, radi se o ekranu kojeg je Istarska razvojna agencija u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Grada Labina postavila u sklopu projekta METRO. Ovakvi interaktivni ekrani osim u Rapcu postavljeni su i u Poreču te Puli.


Zanimljivo je kako se upravo putem ekrana mogu pronaći sve informacije o atrakcijama, znamenitostima, smještaju, gastronomiji, plažama i slično što gostima mnogo znači prilikom dolaska i upoznavanja same destinacije. Upravo je to i primarni cilj postavljanja ovakvih ekrana, tj. cilj je kao što je i navedeno, podizanje razine usluga za korisnike te informiranje istih o prijevoznim mogućnostima te općenito o cjelokupnoj turističkoj ponudi ovisno o lokaciji postavljanja.


Projekt METRO (Maritime Environment friendly TRanspOrt systems) koji je u provedbi od siječnja 2019. godine financira se u sklopu programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.


tz grada labina panel info punkt rabac projekt metro