Sva djeca sa područja grada labina dobiti će svoje mjesto u vrtiću već ove godine

Sva djeca sa područja grada labina dobiti će svoje mjesto u vrtiću već ove godine

20.7.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama Centralnog vrtića „Pjerina Verbanac“ danas je održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada, ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Irene Smoković te ravnateljica Dječjeg vrtića „Gloria“ Oriana Šćulac-Sellan.Tema o kojoj se razgovaralo bili su rezultati upisa djece u vrtić i jaslice za pedagošku godinu 2017./2018.Irene Smoković, ravnateljica DV „Pjerina Verbanac“ prisutne je izvijestila o nedavno provedenim upisima.Naglasila je da su ukupno pristigle 192 prijave za upis djece s prebivalištem u Gradu Labinu i općinama Raša, Kršan, Sv.Nedelja i Pićan, a kroz sva područna odjeljenja planira se upis 127 djece. U redovnom je upisnom roku zaprimljeno i 14 zahtjeva koji ne udovoljavaju uvjetima za upis (djeca nisu cijepljena, nemaju 1 ili 3 godine života ili je dokumentacija bila nepotpuna). Temeljem članka 11. Pravilnika o upisu djece u vrtić ti se zahtjevi nisu razmatrali.

Što se tiče djece sa područja Grada Labina, na listi čekanja ostalo je 24 djece, od toga 19 za jasličku skupinu te 5 za vrtić.

Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina najavila je kako Grad u suradnji sa trgovačkim društvom Carel Adriatic d.o.o., koji je izrazio želju da svojom donacijom u sklopu programa društveno odgovornog poslovanja omogući formiranje još jedne jasličke skupine, planira kroz sljedećih par mjeseci dogradnju vrtića „Gloria“. Sagledane su sve mogućnosti dogradnje objekata, te je kao najbolja opcija izabran dječji vrtić Gloria.

U pripremi je potrebna dokumentacija te objavljivanje javnog natječaja kako bi se odabrao izvođač radova. Planirani završetak radova je krajem jeseni kada bi nova jaslička skupina trebala započeti sa radom. Ovom dogradnjom riješio bi se problem upisa sve djece koja su trenutno na listi čekanja.

Grad Labin nastavlja i dalje sa ulaganjima u razvijanje dječjih vrtića te planirana izgradnja na Vinežu ide dalje. Ovaj čin dogradnje samo je jedan od načina na koji se mi kao gradska vlast želimo pobrinuti da se problemi naših građana rješavaju u što kraćem roku“ – izjavila je Federika Mohorović Čekada

Zamjenica je najavila i modernizaciju samog načina upisa djece u vrtić koja kreće od sljedeće godine. Naime, rezultati upisa biti će objavljeni na web stranicama Dječjeg vrtića i Grada Labina, a jedna od novina je i to da će se papirologija oko samog upisa smanjiti na način da će roditelji imati i mogućnost elektronske prijave svog djeteta.

 

 

vrtić dječji vrtić obrazovanje irene smoković oriana šćulac sellan