Sv. Nedjelja: J.Z. (27) premlatio Roberta Matkovića (35)

Sv. Nedjelja: J.Z. (27) premlatio Roberta Matkovića (35)

4.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na inzistiranje urednika lokalnog medija, Nenada Čakića, koji je kao i uvijek neugodno inzistirao na uklanjanje vijesti, u srijedu u jutarnjim satima bio je uklonjen tekst  sa slikom.

 

LC Labin.com se objavom teksta suosjećao sa napadom, no svaki daljnji komentar koji opisuje urednika je suvišan.

 

Obzirom da se radi o policijskom izvješću, tekst je uz izostavljanje "dojmova urednika i fotoreportera" postavljen u nastavku.

 

Samo da se zna zbog čega je novinar lokalnog mjesečnika nazvao i intervenirao:

 

Fotoreporter labinskog mjesečnika , a ujedno i  urednik internetskog izdanja tog mjesečnika, 35-godišnji Roberto Matković brutalno je pretučen u nedjelju ispred ugostiteljskog objekta Placa u Nedešćini kraj Labina. Njega je, prema neslužbenim informacijama, pretukao 27-godišnji Jasmin Zukanović iz Štrmca, protiv kojega slijedi optužni prijedlog prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, Matković je fizički napadnut u nedjelju 1. studenog u 4.30 sati ispred diskokluba Placa te je lakše ozlijeđen, a policija je provedenim izvidima došla do napadača, izvijestila je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.

Ozlijeđeni fotoreporter je tu noć bio u disku na novinarskom zadatku, a u ponedjeljak je za svoj list dao izjavu gdje stoji da je napadnut izvan diska te da su ga dvojica napadača pretukla bez nekog suvislog razloga.

Tekst: (M. SARDELIN)

 

Izvor teksta i slike Glas Istre, 4.11.2009.

 

 

roberto matković robert matt tuča crna kronika remećenje javnog reda i mira tjelesne ozljede nedešćina nenad čakić placa