Sutra počinje Labin Art Repulika (cjelokupni program dostupan za preuzimanje)

Sutra počinje Labin Art Repulika (cjelokupni program dostupan za preuzimanje)

30.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Uoči otvaranja Labin Art Republike u prostorijama Grada Labina jutros je održana tiskovna konferencija na kojoj je koordinatorica Projekta Labin Art Republika Liliana Vale prezentirala ovogodišnji Program LAR-a. Napomenula je kako je ove godine utrošeno 500 tisuća kuna te je cijeli Projekt LAR-a sufinanciran od strane Grada Labina, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Grada Labina te Istarske županije.

Otvaranje LAR-a najavljeno je sutra za 20:00 sati kada će se na Torijonu podignuti zastava Labin Art Republike. Nakon šest godina labinskoj publici ponovno će se predstaviti The Orange Stripsi koji su ovih dana promovirali CD prvijenac.

 

Za 12. srpnja 2008. godine najavljeni je ponovni susret klapa koje su lani oduševili publiku. Zvijezde ovogodišnjeg susreta jesu Meri Cetinić i Tedi Spalato. Ove godine predviđeno je 700 sjedećih mjesta.

Organizatori su također povećali prostor za manifestacije kod špine te je od ove godine osigurano 48 kvadrata. U sklopu LAR-a predviđen je noćni obilazak Staroga grada pod vodstvom Vedrana Kosa.

 

1.7.The Orange Strips (Kod špine) labinski su autorski bend koji djeluje nešto više od 5 godina. Početkom 2003. bend bilježi svoj prvi nastup u labinskom klubu Baza, a do kraja godine Stripsi odrađuju još 11 koncerata. Također se u više navrata pojavljuju u lokalnim medijima: "Glas Istre", list
"Opatija", "Novi list"... Sredinom 2003.g. snimljen je i prvi službeni demo benda, "Nice to See You Smile", s 15 autorskih pjesama na engleskom jeziku. Krajem 2005.g. na stranicama riječkog glazbenog portala ri-rock.com


The Orange Strips proglašeni su za demo bend godine, a ove su godine osvojili nagradu „Zlatna koogla 2008“ u kategoriji „Novi izvođač godine“, u konkurenciji izvođača kao što su Quasarr, Pavel, Chweger, Kristijan Beluhan, itd. što dovoljn govori o njihovoj glazbi i uspjehu.

 

2.7.(Kod špine) The Telefon Bules Band

Telefon Blues Band (Zagreb) poznat po svojoj tradiciju klupskog sviranja blues i rock standarda.

Telefon Blues Band su : Vedran Božić – gitara, vokal, Neven Mijač – usna harmonika, vokal, Slavko Pintarić – bubnjevi i Tomas Krkač – bas gitara, vokal.

 

5.7. (Kod špine) Hot Jazz Kvartet

Hot Jazz Kvarteta iz Siska je kvartet koji će predstaviti gipsi swing glazbu, pa će ljubitelji romske glazbe doći na svoje.
Damir Kukuruzović & Hot Jazz Kvartet su rijetki glazbeni zastupnici narodnih manjina koji većinu štovatelja imaju izvan svoje manjine.
U svijetu hrvatskog, ali i meñunarodnog jazza, Damir Kukuruzović poznat je kao izvrsni gitarist. Svi koji nisu imali priliku slušati Damira na gitari, izvrsnog Brunu Urlića na violini, legendarnog Sašu Boroveca na bassu, te majstora ritma na bubnjevima Želimira Bičanića, pozivamo na koncert da se uvjere sami.

Damir Kukuruzović - gitara,
Bruno Urlić - violina,
Saša Borovac - bas,
Želimir Bičanić - bubnjevi

 

Foto: Labin.com, arhiva

 

 

 

Labin Jazz Republika program manifestacija LAR The Orange Strips program kod špine Labin Art Republika