Sutra otvorenje virtualne izložbe o Matiji Vlačiću Iliriku

Sutra otvorenje virtualne izložbe o Matiji Vlačiću Iliriku

21.4.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U godini smo u  kojoj obilježavamo 500-tu obljetnicu rođenja Matije Vlačića Ilirika, našeg slavnog sugrađanina, velikana hrvatske i njemačke reformacijske misli, utemeljitelja protestantske hermeneutičara europskih dimenzija. Grad Labin za taj veliki jubilej pripremio je iznimno sadržajan i bogat program koji se trebao održat u zemlji i inozemstvu od ožujka do listopada 2020. godine.

Jedan od najvažnijih događaja svakako je i planirana dokumentarna izložba na temu Matije Vlačića Ilirika u travnju u Europskom parlamentu u  Bruxellesu.  Ali  COVID 19 zaustavio je održavanje ovog programa koji je u trenutku proglašenja pandemije u Hrvatskoj i Europi bio sadržajno i dizajnerski zgotovljen. Stali smo u trenutku printa 19 pripremljenih panela.  Ova je dokumentarna izložba trebala je biti putujuća sa startom u  Bruxellesu a potom biti prezentirana u Zagrebu, Osijeku i Labinu.

Kako i dalje svi moramo ostati doma, dokumentarna izložba o Matiji Vlačiću Iliriku imati će svoju premijeru virtualno i zato Vas s zadovoljstvom pozivamo Vas da sutra u srijedu, 22. travnja 2020. godine od 11,00 sati razgledate virtualnu dokumentarnu izložbu povodom 500-te obljetnice rođenja Matije Vlačića Ilirika i to na mrežnim stranicama Grada Labina www.labin.hr, www.flacius.info, te na  Facebook stranici  gradonačelnika.

Cjelokupni sadržaj izložbe moći će se pregledati i preuzeti kao digitalni katalog u PDF formatu.

virtualna izložba izložba matija vlačić ilirik korona korona virus