Sutra 12. manifestacija Volim Rukomet Igram Rukomet

Sutra 12. manifestacija Volim Rukomet Igram Rukomet

30.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U srijedu, 31. listopada s početkom u 10:30 sati u SC Franko Mileta u organizaciji Rukometnog kluba Rudan Labin održati će se 12. po redu manifestacija          Volim rukomet Igram rukomet. Manifestacija okuplja učenike nižih razreda, od 1. do 4. razreda, dviju osnovnih škola, Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić, s njihovim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni cilj manifestacije je popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljenja na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti) te nije važno iz koje škole su članovi pojedinog tima. Prema tome jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra a ne rivalstvo među školama.

Timovi se natječu u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim  pomagalima, zatim “mini rukomet“ te igra iznenađenja - igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnstima.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE:

 

·         10:15 h          Dolazak djece u dvoranu

·         10:30 h        Otvaranje manifestacije

·         10:40 h        Štafeta

·         11:00 h        Turnir u Mini rukometu

·         11:20 h        Igra iznenađenja

·         11:30 h        Zatvaranje manifestacije

 

 

Pozivamo sve roditelje, djecu i sve ljubitelje Labinskog rukometa i sporta općenito da se pridruže ovoj manifestaciji.

volim rukomet igram rukomet rukomet sport