Susret Gradonačelnika s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore

Susret Gradonačelnika s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore

11.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina jučer je u prostorijama gradske uprave održao prijem i sastanak s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore, generalnom tajnicom Andreom Perkov te Teom Knežević zaduženom za PR komore.

Susret gradonačelnika s predstavnicima Talijansko hrvatske gospodarske komore potaknut je prije svega izuzetno dobrim odnosima i primjerima iz prakse gdje je upravo Labin glavna tema kada se razgovara o međunarodnom poslovanju, odnosno odlično razvijenom poslovnom zonom i uvjetima koji su pruženi investitorima. Upravo je primjer Poslovne zone Vinež primjer uspješne suradnje i model za koji se želi pronaći način da se nastavi ne samo u Labinu već i u drugim sredinama.

„Uz mnogo razgovora s našim članovima, postojećim tvrtkama koje već posluju ovdje ali i onima koji sve više iskazuju interes za prijenos poslovanja u Republiku Hrvatsku, uvijek se Labin spominje kao primjer dobre prakse. Upravo zato, danas smo u Labinu kako bi se dodatno upoznali s ovim modelom koji će sigurno zaživjeti u mnogim sredinama. Na ovakav način, suradnjom i uz svjetski poznate investitore i brandove zajednički jačamo ne samo talijansko hrvatske odnose već i gospodarstvo što je u današnje vrijeme od neizmjerne važnosti“ – istaknula je Andrea Perkov  generalna tajnica Talijansko hrvatske gospodarske komore.

THGK provodi niz aktivnosti, uz konstantnu potporu Ambasade Republike Italije, Generalnog konzulata u Rijeci, Talijanskog instituta za kulturu te agencije za trgovinsku razmjenu ICE, Universita' Ca' Foscari – Venecija, Universita' di Bologna, Universita' di Sacro Cuore di Milano, surađuju i s ostalim bilateralnim gospodarskim komorama kao i hrvatskim institucijama poput Ekonomskog fakulteta, FER-a, Ministarstva gospodarstva RH,  Ministarstva Regionalnog razvoja i fondova EU, HNB-a, Instituta Ruđer Bošković, Inovacijskog centra Zicer te Talijanskim gospodarskim komorama u inozemstvu- Assocamerestero, čiji su punopravni član, priznati od Ministarstva ekonomskog razvoja Republike Italije.

„Susreti na ovoj razini najbolji su pokazatelj kvalitete koja je Labinu priznata na međunarodnom nivou. Naša vizija i razvoj poslovne zone kao dugoročnog i kvalitetnog projekta pokazali su se kao zaista primjer dobre prakse i raduje nas činjenica kako brojni svjetski investitori i dalje prepoznaju Labin kao grad partner. Investitore iz Poslovne zone smatramo našim punopravnim Labinjanima kako zbog odlične suradnje i kvalitetnog jačanja labinskog gospodarstva tako i zbog njihove društvene involviranosti. Ono o čemu smo danas razgovarali je i sve više rastući IT sektor te potencijalna suradnja i umrežavanja hrvatskih i talijanskih tvrtki na ovom polju“ – zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina

talijansko hrvatska gospodarska komora poslovna zona vinež gospodarstvo andrea perkov tea knežević