Susret Gradonačelnika i predsjednika Izvršnog odbora Talijanske unije - Italija dijelom financira obnovu zgrade Talijanske zajednice i labinskog Circola

Susret Gradonačelnika i predsjednika Izvršnog odbora Talijanske unije - Italija dijelom financira obnovu zgrade Talijanske zajednice i labinskog Circola

31.1.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

U nazočnosti predsjednice Zajednice Talijana u Labinu, Daniele Mohorović i Tullia Vorana, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika sa svojom zamjenicom Eni Modrušan primio je jučer u službeni posjet predsjednika Izvršnog odbora Talijanske unije, gospodina Maurizia Tremula.

 

Tom prilikom utvrđen je hodogram aktivnosti na projektu obnove i rekonstrukcije zgrade sjedišta Zajednice Talijana u Labinu i Malog kazališta-Circolo, kojeg bi financirala Republika Italija posredstvom Talijanske Unije i „Università Popolare di Trieste”. Dogovoren je model suradnje vezano za izradu projektne dokumentacije i kasnijeg izvođenja radova.  

Talijanskoj uniji dodijelit će se 3 i pol milijuna eura iz Rima, a za svoje djelovanje krovna organizacija Talijana može računati i na financiranje iz hrvatskog proračuna. Naime, nužne su uštede i racionalizacija unutar Unije, no one će se odnositi na manje važne sadržaje kao što su izleti i troškovi seminara za stručno usavršavanje nastavnika talijanskih škola.  

 

Zajedničkim aktivnostima i ovim najavljenim projektom doprinosi se uspostavljenim dugogodišnjim dobrim odnosima između Grada Labina i talijanske nacionalne manjine u Gradu Labinu.

talijanska unija izvršni odbor daniela mohorovic demetlika tullio vorano maurizio tremulo