Šušnjevica dobila poštu (Audio)

Šušnjevica dobila poštu (Audio)

25.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u Općini Kršan u radnoj posjeti bio župan Istarske županije Ivan Jakovčić.  Posjet je započeo sastankom u prostorijama općinske zgrade u Kršanu kojemu su uz načelnika Josipa Kontuša prisustvovali zamjenik načelnika Roko Terković, predsjednik općinskog Vijeća Nikola Vuksan, član poglavarstva Istarske županije Valter Poropat, članovi poglavarstva Općine Kršan Silvano Uravić, Eđeo Benčić i Boris Rogić.

 

Po završetku radnog sastanka krenulo se u obilazak netom realiziranih projekata na području Općine Kršan. U Šušnjevici je otvorena nova pošta, osiguran je prostor za trgovinu i telefonsku centralu te su dva prostora predviđena za potrebe mjesnog odbora.

U Plomin Luci sanirana je postojeća plaža u koju je uloženo gotovo sto tisuća kuna. Plomin se sada može pohvaliti suvremenom plažom posutu šljunkom te opremljenu tuševima.

Također je Brestova uključena u glavnu vodovodnu cijev. Načelnik je iskoristio priliku te je upoznao prisutne sa ostalim projektima koji su u fazi realizacije. (Prilog Josip Kontuš) Kontuš je kazao da je izrađen urbanistički plan uređenja Plomina te da je općina kroz tri godine uložila u izgradnju vodovoda prema Brestovi 26 milijuna kuna. Jakovčić je zadovoljan kvalitetnim rješavanjem problema prometne izoliranosti Labinštine te je najavio da bi uskoro trebala započeti sanacija ceste u pravcu Pule. Poručio je da će Općina Kršan i dalje uživati financijsku potporu Istarske županije, primjerice za izgradnju sportske dvorane u Potpićnu.

Jakovčić Kršan Josip Kontuš Erđeo Brenčić Nikola Vuksan Silvano Uravić Plomin Luka plaža Brestova Roko Terković