Stampar M - Stampar

Summer partyjem okončan United Festival: šećer na kraju za šačicu entuzijasta

Summer partyjem okončan United Festival: šećer na kraju za šačicu entuzijasta

28.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Gotovo je. Napokon. Dojam je to većine posjetitelja, ali i nas čiji je zadatak bio pratiti dugo najavljivani United festival, desetodnevnu manifestaciju s neslavnim završetkom čiji je jedini svijetli trenutak bio preksinoćni nastup britanskoga dvojca Phat&Small. Kada su se oko 3.30 sati popeli na glavnu pozornicu, okupljena publika, već umorna od iščekivanja, napokon je dobila nekog iz najavljenog programa iako je i taj nastup bio upitan, a na kraju je, prema priznanju samog Phata, skraćen zbog problema oko isplate honorara, koji prate sve izvođače na ovome festivalu.


Službeni program iz pratećeg letka u potpunosti je promijenjen, a zamjenski, čije se satnice i redoslijeda opet nitko nije pridržavao, donio je neke nove izvođače, uz one koji su nastupili i dan ranije?!
Iako početak nije obećavao, jer publike jednostavno nije bilo, tijekom prvih jučerašnjih sati ipak se okupila skupina ljubitelja elektronske glazbe koja se, u većoj ili manjoj mjeri, uspjela zabaviti. No, bilo je i nezadovoljnih izvođača, pa mi je tako DJ Alex Dee Groove samoinicijativno prišao u prostoru iza pozornice i komentirao lošu organizaciju cijelog događaja. Čekajući svoj nastup, Phat&Small spremno su odgovarali na pitanja o tome jesu li upoznati sa situacijom oko otkazivanja gotovo svih izvođača, (ne)organizaciji i (ne)isplati novca za nastup, no ovaj se veseli dvojac nije previše uzrujavao, već je više puta ponovio da je tu zbog publike te da će zbog publike i nastupiti.
Trošiti riječi za komentar ove desetodnevne tragedije uzaludno je i nepotrebno. Otkazivanja nastupa, opetovane promjene programa, beskonačna čekanja i mrvice obećanog spektakla još će se dugo prepričavati, ali i pamtiti, pa ostaje za vidjeti što ćemo, pod kojim imenom i u čijoj organizaciji pratiti sljedeće godine.

S. ZLOIĆ

Summer festival United Festival Patrik Čekada elektronika Dubrova Labin