Sudjelujte u razmjeni mladih `ART PHARMACY` u Labinu (download prijavnica)

Sudjelujte u razmjeni mladih `ART PHARMACY` u Labinu  (download prijavnica)

5.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga za mlade Alfa Albona otvorila je prijave za sudionike iz Hrvatske, za razmjenu mladih "Art Pharmacy" koja je namjenjena mladima, posebice onima sa manje mogućnosti iz tri zemlje Europske unije: Hrvatske, Grčke i Španjolske, koja će se održati od 20. do 27. travnja 2015 u Labinu.

Glavni cilj projekta je istražiti i iskusiti umjetnost, produbiti znanje o europskom građanstvu i osjećaju europskog identiteta među mladima, razvijajući slijedeće vještine: umjetničko slikanje, kreativno razmišljanje, odlučivanje, pregovaranje, suradnju i timski rad. Navedene vještine podići će svijest mladih o kreativnim sposobnostima i o umjetnosti kao sredstvu komunikacije, ali i proširiti vidike mladih.  Učenje temeljeno na neformalnim metodama učenja održavati će se u multikulturalnom okruženju, a završni element razmjene biti će završna izvedba - performance svih sudionika, u kojima će isti lokalnoj zajednici davati na poklon kreirane umjetničke predmete s pozitivnim porukama i slikama, kako bi ukazali na važnost europskog građanstva, kulturnih razlika, umjetnosti i aktivnog sudjelovanja. Projekt je mješavina metoda neformalnog učenja: icebreakera, energizera, warm-up aktivnosti, timskog rada, rasprava, učenja kroz rad, interkulturalnih večeri, stvaranja umjetničkih radova, metode art terapija, aktivnosti na otvorenom te niza radionica.

Nositelj ovog projekta je Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa udrugom Hellenic Youth Participation iz Grčke i udrugom Casa Eslava iz Španjolske. Sudionici razmjene mogu biti mladi iz cijele Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavni obrazac i najkasnije do 20. ožujka 2015. poslati ga na e-mail adresu: alfa.albona@gmail.com .

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Erasmus + zahvaljujući kojem su sudionicima pokriveni troškovi puta, programa, smještaja i prehrane.

 

Prijavnica

 

 

PR

 

 

art pharmacy udruga alfa albona erasmus eu eu fondovi socijalno društvo