Sudionici Erasmus projekata iz cijele Europe u posjeti Labinu i Srednjoj školi Mate Blažina

Sudionici Erasmus projekata iz cijele Europe u posjeti Labinu i Srednjoj školi Mate Blažina

13.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Srednja škola Mate Blažine trenutno provodi dva zanimljiva Erasmus projekta koji su bili povod radnim sastancima u našem gradu ovoga tjedna.

Radi se o projektima ERASMUS+KA2 „Virtual education center“ i „Be friendly to nature“.

„Be friendly to nature“ projekt je koji se temelji na promicanju ekološke svijesti. Onečišćenje okoliša, globalno zagrijavanje i klimatske promjene, zbrinjavanje i recikliranje otpada glavne su smjernice planiranih projektnih aktivnosti. Ovaj je projekt namijenjen je učenicima između 14-18 godina, a uključeni učenici ovoga tjedna boravili su u Labinu gdje im je domaćin bila naša srednja škola.  Goste iz Španjolske, Turske, Portugala i Italije pozdravio je i gradonačelnik Valter Glavičić u predivnom ambijentu labinskog Circola.

Sve aktivnosti, brošure, logotipovi, plakati, istraživanja, videozapisi i uobičajene druge projektne aktivnosti nastale tijekom mobilnosti podijelit će se na eTwinning platformi. Izradit će se priručnik za obuku učitelja, projektna web stranica, Facebook grupa projekta, organizirat će se različite izložbe i obilježavanje Erasmus događaja te razne druge projektne aktivnosti s ciljem promicanja zdravijeg okoliša.

Jednako tako, ranije ovog tjedna, gradonačelnik je u amfiteatru u Starom gradu pozdravio i goste iz Velika Britanije, Makedonije, Grčke i Turske koji su u sklopu partnerstva na projektu „Virtual education center“ posjetili Labin gdje je održan projektni posjet s temom virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije u prirodnim znanostima i matematici.

Sudionici su profesori iz škola partnera na ovom projektu, a u ugodnom razgovoru s Gradonačelnikom razgovarali su o razmjeni iskustava s profesorima labinske srednje škole kao i benefitima koje donose ovakvi projekti financirani iz EU fondova.

Gradonačelnik Glavičić zaželio je svima ugodan boravak i rad u našem gradu uz želju da se ovakve suradnje nastave i u budućnosti.

srednja škola mate blažine labin erasmus valter glavičić