Subota je u Kršanu rezervirana za feštu „Moje selo – moja kumpanija“

Subota je u Kršanu rezervirana za feštu „Moje selo – moja kumpanija“

27.8.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu, 29. kolovoza na Sportsko rekreacijskom centru Pristav u Kršanu, u organizaciji mladih Kršanaca, održava se 6. kršonska fešta "Moje selo - moja kumpanija". U 17:00 sati počinje malonogometni turnir na kojem će nastupiti osam momčadi s područja Kršana. Branitelj naslova je ekipa Kršan.

 

Nakon prvog dijela turnira u nogometu, oko 20:00 sati nastupit će, kao i svake godine, najmlađi članovi KUD-a Ivan Fonović Zlatela. Novitet ove godine je natjecanje u potezanju konopa koje je nekada bilo jako popularno na „kršonskemu samlju“, a organizatori su odlučili opet reaktivirati ovaj „sport“.

 

Natjecanje u potezanju konopa održat će se u 20:30 sati, a borbu će vodit ekipe sa područja Kršana, a kao gosti nastupiti će konopaši iz Potpićna. Zasigurno će se voditi zanimljive borbe te će ovo biti prava poslastica za gledatelje i same konopaše. U 22:00 sata slijedi utakmica za 3. mjesto te finale malonogometnog turnira. Organizator je osigurao pehare za najbolje u malonogometnom turniru te u potezanju konopa. U 23:00 sata, nakon dodjele pehara, slijedi zabava do jutra uz Macolu na bubnjevima i Goxa na gitari.

 

 

fešta moje selo moja kumpanija kršan mali nogomet samanj samonj pučka fešta