Studio MOVE ME - zumba kids Labin obilježio Dan ružičastih majica

Studio MOVE ME - zumba kids Labin obilježio Dan ružičastih majica

23.2.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Jučer je u Labinu u organizaciji Studija MOVE ME - zumba kids Labin obilježen Dan ružičastih majica (Pink shirt day), odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Djeca su u prostorijama Gradske knjižnice Labin snimala video za pjesmu "Život nije siv" koja je službena pjesma ovog događaja na razini cijele Hrvatske. Ružičastim majicama, pjesmom i plesom poslali su poruku „Reci ne nasilju“. Time su se pridružili ideji Zumba kids instruktora Hrvatske da se napravi zajednički video.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica posljednje srijede u veljači započela je u Kanadi, u znak potpore dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je u školu dolazio u ružičastoj majici. Pokazalo se kako je ta majica simbolizirala njegovu potporu teško bolesnoj majci. Vrlo brzo su se dječakovi školski kolege solidarizirali i pojavili u školi u ružičastim majicama, koje su odmah postale simbol te inicijative, koja je postala međunarodno priznata. Ove godine Hrvatski sabor izglasao je Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

 

 

zumba kids zumba zabava dan ružičastih majica