Streetball 2011 - Manje ekipa, kvalitenija košarka, Robert Dundara obranio prošlogodišnji naslov

Streetball 2011 - Manje ekipa, kvalitenija košarka, Robert Dundara obranio prošlogodišnji naslov

13.6.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Iako se za ovogodišnji Streetball prijavilo manje ekipa nego lani, može se slobodno reći da se igrala bolja košarka, a i vidjeli smo na djelu par profesionalnih igrača.

Naime, prije nedjelje prijavljeno je bilo 14 ekipa, da bi na sam dan natjecanja, taj broj pao na 11. Neozbiljnost ekipa koje su odustale, nećemo komentirati. Natjecanje je tako održano u samo dvije kategorije, do 16 i preko 16 godina.

U mlađoj kategoriji do 16 godina, sudjelovalo je 5 ekipa, a pobjedu su odnijeli „Kature Boys" koji su u finalu bili bolji od ekipe „Fleke" rezultatom 15:12. Treći su bili „Alkosi", a sudjelovali su još „Red Devils" i „Cowboys from Hell". Pobjednička ekipa „Kature boys" igrala je u sastavu: Stefan Ristić, Mauricio Milevoj, Nino Franković i Dominik Načinović. Nagrada pobjedničkoj ekipi, osim pehara, su 4 pizze u Pizzeriji „Napoli".

Odličnu košarku gledali smo u starijoj kategoriji. Ove godine najjači su se pokazali gosti iz Pule u sastavu Gregor Belina, Nikša Paravinja i David Babović. Rezultat ne čudi ako se napomene da je Gregor Belina košarkaš Poreča i najbolji strijelac A2 lige košarkaša a i Nikša Paravinja je aktivni igrač tako da su Labinjani svjedočili odličnim košarkaškim potezima. Čast Labina u finalu branili su lanjski pobjednici „Đometri" u sastavu: Denis Fable, Mladen Dušman, Robert Dundara i Milan Licul. Gosti iz Pule pobjedili su 21:9. U borbi za 3. mjesto „Kature All-star" pobjedili su ekipu „NBA Live" 20:14. Još su sudjelovale ekipe „Star" i „Gradski kauboji". Nagrada za najbolje, osim pehara, bila je također, 4 pizze u Pizzeriji „Napoli".

Održano je i natjecanje u tricama, na kojem je nastupilo 28 natjecatelja. Sedmorica su ušla u finale, a pobjedu je na kraju odnio Robert Dundara koji je tako obranio lanjski naslov najboljeg tricaša. Za nagradu je dobio poklon paket sponzora „Fist d.o.o.".

U pauzama između utakmica, publiku su zabavljale plesne skupine iz Labina i Ližnjana te Freestyle nogometaši Cherry i Hax, a mnogobrojni gledatelji mogli su se okrijepiti na šanku kojeg je za ovu priliku organizirao Caffe bar „Me gusta".

 

Glavni tajnik Saveza sportova Grada Labina

Siniša Verbanac

 

Foto: LabinSport.com

street ball košarka kature savjet mladih grada labina