Stravična prometna nesreća kod Tunela Učka odnijela još jedan život: Dvoje smrtno stradalo na licu mjesta, 25-godišnjak u bolnici preminuo od teških ozljeda

Stravična prometna nesreća kod Tunela Učka odnijela još jedan život: Dvoje smrtno stradalo na licu mjesta, 25-godišnjak u bolnici preminuo od teških ozljeda

6.12.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka smrtno su na mjestu događaja stradali  37-godišnjak i 27-godišnjak iz Bosne i Hercegovine, a prema najnovijim podacima iz Policijske uprave istarske, tragični odnio je još jedan život.

- Danas u 10.25 sati iz riječkog KBC-a Sušak zaprimljena je obavijest da je 25-godišnji državljanin Srbije, koji se kao putnik nalazio u osobnom automobilu koje je 5. prosinca oko 19 sati sudjelovalo u prometnoj nesreći na izlazu iz Tunela Učka, preminuo danas u 09.25 sati u KBC-u Sušak - Rijeka, navode iz PU istarske.

Kako je Glas Istre pisao, nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju, no 25-godišnjak je podlegao teškim ozljedama i jutros preminuo.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Autor: Tea Tidić

prometna nesreća tunel učka smrt