Stefan Šestan novi predsjednik Udruge Agropićan

Stefan Šestan novi predsjednik Udruge Agropićan

15.12.2023. // Pićan.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Redovna izborna skupština udruge „Agropićan“ Pićan održana je u četvtak 14.12.2023.g. u novom društveno-vatrogasnom domu u Sv. Katarini.


Nakon otvaranja skupštine i prihvaćanja dnevnog reda, članovima se obratio dugogodišnji predsjednik udruge Feručo Baćac. Govoreći ukratko o 30 godišnjem radu i postignuću udruge pod vodstvom njega kao predsjednika i Silvana Smokovića kao tajnika, napomenuo je da je preko udruge nabavljeno i podijeljeno preko 160.000 sadnica vinove loze, 45.000 sadnica masline, te 3.000 ostalih voćnih sadnica članovima udruge. Uz nabavku sadnica, udruga je redovito organizirala i predavanja na temu poljoprivrede, edukacije iz maslinarstva i vinogradarstva, te posjete raznim poljoprivrednim sajmovima.


Baćac se osvrnuo i na napredak koji je postignut u proizvodnji vina i maslinovog ulja u ovih 30-ak godina koji je između ostalog sigurno potpomognut i radom udruge. Zahvalio se posebno Istarskoj županiji, bivšem pročelniku za poljoprivredu Milanu Antoloviću i sadašnjem pročelniku Eziu Pinzanu, koji je bio i nazočan na skupštini. Zahvalivši se svim članovima udruge, g. Baćac je obrazložio svoju i odluku Silvana Smokovića o napuštanju funkcije predsjednika i tajnika udruge sa željom da rad nastave mlade poljoprivredne snage Pićanštine.


Nakon g. Baćca, članovima udruge se obratio pročelnik za poljoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan rekavši da su Istarska županija i njegov odjel za poljoprivredu uvijek podržavali i pomagali rad udruga i poljoprivrednika ulaganjem u moderniju i kvalitetniju poljoprivrednu proizvodnju. Zahvalio je starom vodstvu udruge i poželio uspješan rad novom vodstvu. Članovima se kratko obratio i načelnik Općine Pićan Dean Močinić zahvalivši Istarskoj županiji i g. Eziu na potpori koju daje Općini Pićan, te isto pohvalio rad dosadašnjeg predsjednika i tajnika udruge i zahvalio im na velikom doprinosu koje su dali svojim radom u udruzi.
Članovi udruge su potom predložili kandidate za predsjednika, dopredsjednika i tajnika, kao i za ostala tijela udruge. Predloženi kandidati su jednoglasno prihvaćeni.


Novoizabrani predsjednik Stefan Šestan, dopredsjednik Danijel Carić i tajnik Igor Lukež su zahvalili na dobivenom povjerenju, te su donošenjem programa rada i financijskog plana za iduću godinu zatvorili formalni dio skupštine. Neformalno druženje se nastavilo uz malu zakusku.


Novo vodstvo udruge:


 1. PRESJEDNIK Stefan Šestan
 2. DOPREDSJEDNIK Danijel Carić
 3. TAJNIK Igor Lukež


IZVRŠNI ODBOR:


 1. Stefan Šestan
 2. Danijel Carić
 3. Igor Lukež
 4. Neven Tončić
 5. Silvano Smoković
 6. Zoran Celić
 7. Mladen Kiković


NADZORNI ODBOR:


 1. Andrea Baćac
 2. Moreno Čule
 3. Tedi Kiković


STEGOVNI SUD:


 1. Boris Bilić
 2. Nevio Stanić
 3. Feručo Baćac


udruga agropićan agropićan stefan šestan