Štalije kod Raše: Sletio u Rašu, i utopio se

Štalije kod Raše: Sletio u Rašu, i utopio se

7.3.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

RAŠA - Robert Vlačić (43) iz Labina poginuo je u prometnoj nesreći u mjestu Štalije kraj Raše jučer u ranim jutarnjim satima. Policija je oko 6.30 sati zaprimila dojavu da se u kanalu rijeke Raše nalazi prevrnuto vozilo. Na mjestu događaja odmah su poslani i ronioci PU istarske.

Prema policijskom izvješću nesreća se dogodila kada je Robert Vlačić upravljajući automobilom Renault Megane pulskih oznaka iz smjera Bršice prema Raši zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i prešao preko suprotne kolničke trake prilikom čega je udario u metalnu ogradu mosta i sletio u rijeku Rašu. Uslijed pada u rijeku vozilo se prevrnulo na krov, a vozač je ostao zarobljen. Prema riječima osobe koja živi u tom području, nesreća se dogodila na dijelu gdje se obuhvatni kanal Krapan ulijeva u rijeku Rašu.

Policija je nakon obavljenog očevida na automobilu i mjestu nesreće utvrdila da se nesreća dogodila tijekom noći. U vozilu osim preminulog nije bilo drugih putnika. Istražni sudac Županijskog suda u Puli je radi utvrđivanja uzroka smrti naložio obdukciju stradalog 43-godišnjaka te je tijelo prevezeno na Odjel patologije.

Od početka godine na istarskim cestama poginulo je ukupno osam osoba, što znači da je u prosjeku svakog osmog dana jedna osoba poginula. Prošle godine su u istom vremenskom razdoblju na istarskim cestama poginule četiri osobe. Ove je godine povećan broj poginulih za sto posto. 

Mateo SARDELIN

 

 

most raša smrt prometna nesreća utapanje