SŠMB virtualno na Svjetskom danu kreativnosti i inovacija u organizaciji HOLCIMA

SŠMB virtualno na Svjetskom danu kreativnosti i inovacija u organizaciji HOLCIMA

30.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Srednja Škola Mate Blažine je pozvana od strane predsjednice Uprave Holcim  gđe  Virne Višković Agušaj da 23. travnja sudjeluje na obilježavanju Svjetskog dana  kreativnosti i inovacija u cilju daljnjeg razvijanja suradnje između Srednje škole Mate Blažine i gospodarstvenika Labinštine.

Na događaju su prisustvovali preko Zoom aplikacije predstavnici Uprave  Holcima, Rockwoola, gradonačelnik Grada Labina, učenici gimnazijskog programa i elektro usmjerenja, ravnatelj Škole te mentori učenika koji su se predstavili sa svojim inovativnim pothvatima.   

U  prvom su dijelu predstavnici tvornica Holcim i Rockwool upoznali učenika s odvijanjem tehnološkog procesa proizvodnje u njihovim pogonima,  te s  inovacijama i dostignućima u proizvođačkom sektoru, a sve kako bi učenici dobili informacije o mogućnosti njihovog nastavka karijere nakon školovanja i studija.

Učenici Srednje škole Mate Blažine predstavili su se s nekoliko projekta iz prirodoslovlja: prezentacijom međunarodnim projektima „Kalanice“,  Erasmus+KA2 “Make a smart choice” te s  projektom  „Ree-book“, a  profesorica Karmen Diminić Milevoj dala je kratki presjek ovogodišnjih uspješnih školskih i međunarodnih projekata s naglaskom na kreativnost i inovativnost. Učenici  su sudjelovali i u ispunjavanju  upitnika  preko  aplikacije  Slido i tako postali interaktivni sudionici.


ssmb.hrsrednja škola mate blažina virna višković agušaj profesionalna orjentacija karijere