Srednja škola Mate Blažine službeni domaćin Državnog natjecanja iz matematike za osnovne i srednje škole u Poreču

Srednja škola Mate Blažine službeni domaćin Državnog natjecanja iz matematike za osnovne i srednje škole u Poreču

26.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Jubilarno 60. Natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske održat će se u hotelu Pical u Poreču od 28. do 30. ožujka 2019. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog matematičkog društva, dok je Srednja škola Mate Blažine Labin službeni domaćin natjecanja.


Na Natjecanju sudjeluje 262 učenika osnovnih i srednjih Škola RH koji se natječu u kategorijama od 5. do 8. razreda osnovne škole te 1. do 4. razreda srednje škole u A i B Varijanti, i 178 njihovih mentora.
Svečano otvaranje natjecanje predviđeno je za 18.00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Pical uz bogati kulturno-umjetnički program Škole domaćina. Školski će pjevački zbor pod vodstvom profesorice glazbene kulture Nerine Ševrlice Bolfan otpjevati himne „Lijepu našu“ i „Krasnu zemlju“ , a potom će se predstaviti mlade pjevačke i glazbene nade Bruno Falco, Nika Kamenar, Jona Ljuna, Rafael Santaleza, Teo Rocco, Petra Santro i Mirea Franković, uz najavu Anđelike Licul.

Aktivnosti Srednje škole Mate Blažine ukratko će predstavit ravnatelj Čedomir Ružić, a učenik Petar Dundara kao jedini predstavnik Škole, pod mentorstvom profesorice matematike Roberte Germin Mileta, na kraju će i službeno otvoriti 60. jubilarno natjecanje iz matematike.

Da bi natjecanje proteklo u najboljem redu uz pokrovitelje i organizatore pobrinuli su se profesori matematike i vodstvo Škole u suradnji s višim savjetnikom za matematiku AZOO-a  Veskom Nikolausom, tajnikom Državnog povjerenstva.

(Tekst i foto: Čedomir Ružić)
Preuzimanje:
Hodogram natjecanja - pdf
Kulturno-umjetnički program - pdf
Predstavljanje škole domaćina - pdf


ssmb.hrnatjecanje srednja škola mate blažina petar dundara matematika roberta germin mileta