Snimljen kratki film "Naše najlepce CA"

Snimljen kratki film "Naše najlepce CA"

13.1.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grad Labin je krajem godine realizirao trominutni kratki film Naše najlepce CA.   To je film koji je između ostalog  namijenjen onima koji se po prvi put susreću sa labinjonskom cakavicom ili o njoj ne znaju mnogo.

On je prozor koji uvodi gledatelja u istraživanje bogatstva labinjojskog govora. Film je i međugeneracijski, jer u njemu progovaraju i naši najmlađi i oni stariji, ali i književnici, pjesnici i glazbenici koji stvaraju na labinjonskoj cakavici.  Film oslikava koliko je ovaj dijalekt sveprisutan u svakodnevnom životu i govoru stanovnika Labinštine, čak i danas duboko u 21. stoljeću, kao jedan od najučuvanijih i u suvremeno vrijeme jedan od najkorištenijih govora Republike Hrvatske.

Film Naše najlepce CA nastao je u produkciji afirmirane i višestruko nagrađivane labinske tvrtke Level 52 po scenariju Tonia  Juričića. U filmu je korištena glazba „Kanat od mora“ labinske kantautorice Elis Lovrić, dok je stručna suradnica na projektu bila  prof.dr.sc. Ivana Nežić

Film možete pogledati OVDJE. 

naše najlepce ca cakavica ca je labonjonski