Slučaj zapljene droge u Labinu: Zadranin progutao heroin, Riječaninu pritvor

Slučaj zapljene droge u Labinu: Zadranin progutao heroin, Riječaninu pritvor

8.12.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nakon što je istarska policija u utorak vrlo šturo izvijestila da je protekle nedjelje u Labinu zaplijenila 71 gram droge i zbog toga kriminalistički obradila 25-godišnjaka iz Rijeke i 37-godišnjaka iz Zadra, u čijim je tijelima pronađena droga, u srijedu smo doznali da droga nije pronađena kod njih, već kod 32-godišnjeg Zadranina.

Policija, naime, u utorak nije željela reći o kojoj vrsti droge je riječ, a niti u čijem je i u kojem dijelu tijela pronađena. Osim toga, 32-godišnjeg Zadranina policija uopće nije spominjala, ali doznali smo da je, prema nalogu istražnog suca Županijskog suda u Puli, upravo on bio upućen u bolnicu radi pregleda.

Policija je naime posumnjala da je progutao paketić s heroinom, a očito je da je droga nađena tim pregledom. No, s obzirom na informaciju koju smo dobili od Županijskog suda u Puli, čini se da je uloga 32-godišnjeg Zadranina u počinjenju kaznenog djela zloporabe droge bila sporedna.

Naime, od glasnogovornice suda Edvine Draguzet doznajemo da je policija istražnom sucu Županijskog suda u Puli 4. prosinca prepratila 25-godišnjeg Riječanina te 32-godišnjaka i 37-godišnjaka iz Zadra. Istražni sudac je nakon ispitivanja pustio dvojicu Zadrana da se brane sa slobode, dok je zbog opasnosti od ponavljanja djela 25-godišnjem Riječaninu određen 30-dnevni pritvor.

Iz te činjenice daje se naslutiti da je droga pripadala upravo Riječaninu, ali ju je, možda u strahu od policije, koja ih je zaustavila u Labinu, progutao 32-godišnji Zadranin. No ta nagađanja policija tek treba rasvijetliti, kao i to gdje je i od koga nabavljen heroin i koje mu je bilo krajnje odredište.

Valter Opašić iz PU istarske izjavio je u srijedu da je pronađeni heroin poslan u Zagreb na vještačenje te da se kriminalističko istraživanja ovog slučaja nastavlja. (M. KOŠTA)

 

droga policija zapljena heroin dilanje zlouporaba droga