Sljedeći tjedan povratak u temperaturni prosjek

Sljedeći tjedan povratak u temperaturni prosjek

21.11.2010. // IstraMet // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Sredinom sljedećeg tjedna očekuje nas postepeno zahlađenje, a time će završit period iznadprosječno toplog vremena koji traje od početka mjeseca. Naravno da se radi o normalnom razvoju događaja za kraj studenog i stvarno nema mjesta u tome tražiti senzaciju. Pod opširnije pogledajte detaljniji osvrt.

Danas nas očekuje nova kiša uz umjereno i jako jugo što je povezano sa dolaskom još jedne sredozemne ciklone. Početkom tjedna ciklona će polako odmicati prema sjeveroistoku, a nakon njezinog prolaska nad naše područje doći će do dotoka nešto hladnijeg zraka.

U utorak poslijepodne i navečer pred sam kraj oborina zapuhat će bura uz osvježenje. Tada na Učki očekujemo spuštanje snježne granice na oko 1000 mnv, ali se veći snijeg ne očekuje. Temperature zraka u prosjeku će pasti za oko 5°C.

Srijeda i četvrtak trebali bi biti bar djelomice sunčani uz pravi kasno jesenski ugođaj. Ni u kojem slučaju neće biti ekstremno/polarno hladno kao što možemo čuti ovih dana, nego će temperature biti primjerene kraju mjeseca. Jutarnje -2 do 5, a dnevne 8 do 12°C.

Utjecaj nove ciklone moguć je krajem tjedna, kada bi na Učki i Ćićariji pao prvi ozbiljniji snijeg. No pošto se prognostički modeli nisu još uvijek dovoljno usuglasili detaljnije informacije očekujte idućih dana.

 

vrijeme kiša zima prognoza vremena