Stampar M - Stampar

Sljedećeg tjedna počinje United festival u Labinu: Ujedinjeni rock, alternativa i elektronika

Sljedećeg tjedna počinje United festival u Labinu: Ujedinjeni rock, alternativa i elektronika

12.7.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Istra Rock Festival i Summer Festival te dio Labin Art Republike od ove godine spajaju se u veliki United festival koji će se od 18. do 28. srpnja održati na Dubrovi. Festival donosi jedinstvenu fuziju rock, alternativne i elektroničke glazbe namijenjenu najširoj publici, i to po principu za svakog ponešto.


Tijekom desetodnevnog United Festivala, prvi vikend, od 18. do 19. srpnja, namijenjen je Istra Rock Festivalu, a zadnji, od 25. do 26. srpnja, elektronskom Summer Festivalu. Između tih datuma, u suradnji s Labin Art Republikom i Gradom Labinom, održat će se koncert Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića 23. srpnja, a dan kasnije Maksima Mrvice.


Jedno od glavnih imena na elektronskom dijelu festivala je britanski dvojac Phats & Small s pjevačem Big Benom, kojima će to biti prvi koncertni nastup u Hrvatskoj. Osim po mnogobrojnim hitovima, Phats & Small su poznati i po remiksiranju za bend Earth, Wind & Fire, Jeana Michelea Jarrea, JCA-a, Mouse T-a te dugogodišnjoj suradnji s Dannii Minogue, sestri Kylie Minogue, a dobitnici su Brit Awarda i MOBO nagrade za najbolji elektro bend 1998. i za najbolji plesni nastup u Britaniji. Po prvi put u Hrvatskoj nastupit će i Josh Gabriel iz dvojca Gabriel and Dresden.
Velika imena dolaze i na 2. Istra Rock Festival. Najzanimljiviji među njima svakako je Ky-Mani Marley. Riječ je o reggae glazbeniku s Jamajke i sinu legendarnog Boba Marleya, koji je karijeru započeo 1996. albumom »Like Father Like Son« na kojem je obradio neke od očevih pjesama. Tu su još i TBF, Vatra, Darko Rundek i drugi.


Posebna poslastica za sve ljubitelje nešto drukčije glazbe su nastupi Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića 23. srpnja te Maksima Mrvice 24. srpnja.
Park Dubrova, inače zelena površina ispunjena brojnim kiparskim radovima i umjetničkim instalacijama, za ovu je prigodu posebno preuređen, a uz kvalitetan prostor za kampiranje, koji je na raspolaganju gostima, organizirano je i vrhunsko ozvučenje, laserski show, videozidovi te VIP salon koji će ugostiti brojne osobe iz svijeta zabave Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

 

R. LICUL

 

Program United festivala

2. Istra Rock Festival


18. srpnja: We stand united, Popeye, TBF, Ky-Mani Marley, The best of demo stage


19. srpnja: Vatra, Kevens, Darko Rundek & Cargo orkestar, Kultur Shock, The best of demo stage


Labin Art Republika


23. srpnja: Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić


24. srpnja: Kerubini, Maksim Mrvica


Summer Festival


25. srpnja: Mr. Marley, Paolo Barbato, Kinetic Vibe, 16 Bit Lolitas, Ralf, Joe Montana, Alex Dee Groove, Nesha, Morpheus, Hybrid, Adam Freeland, Filo & Peri, Vestax, Mary


26. srpnja: Andrej vs. Dropi, Arzenik, Phats & Small vs. Big Ben Live, Nick Warren, Josh Gabriel, Pole Folder, Robert Matt, Bebetto, Paco & Rudi, Chop, Ivan Komlinović, Trevor Rockliffe, Mistress Barbara, Luke Slater, Rumendige & Loktibr., Ogi, Toxic, Mauro, Danny Way vs. Dub., Loki Massa, Zoki Bravo vs. Bebetto, Tom Jay vs. Robert Matt, Danen Till, Miss Sunshine i Tech DJZ (za sve djevojke ulaz besplatan)


27. srpnja: after party do 14 h


28. srpnja: zatvaranje festivalskog kampa

 

United festival UTD United Festival Istra Rock Festival Rabac Summer Festival zabava glazba Dubrova elektronika Patrik Čekada festival