SLJEDEĆEG PONEDJELJKA POČINJE 58. OMLADINSKI NOGOMETNI TURNIR “KVARNERSKA RIVIJERA” Pula, Labin i Pazin domaćini

SLJEDEĆEG PONEDJELJKA POČINJE 58. OMLADINSKI NOGOMETNI TURNIR  “KVARNERSKA RIVIJERA” Pula, Labin i Pazin domaćini

21.5.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Sljedećeg ponedjeljka počinje najveći omladinski nogometni turnir na ovom području, "Kvarnerska rivijera", i sve je u većem dijelu spremno za start. Šesnaest momčadi 58. put borit će se za naslov najboljeg, a organizator HNK "Rijeka" okupio je osam momčadi iz Hrvatske i osam momčadi iz inozemstva.

Start turnira je 24. svibnja u 16 sati, kad će se na igralištima u Puli, Labinu, Pazinu i Opatiji igrati prvi susreti po skupinama. Po prvi puta u povijesti domaćin jedne od skupina je Pazin, a također premijerni nastup imat će momčad "Pazinke Qubik". U njihovoj skupini igrat će još prošlogodišnji finalist turnira "Hajduk", austrijski prvoligaš "Austria" iz Kärntena, te novi

slovenski prvak "Koper".

 

Nakon dugo godina jedna od četvrtfinalnih skupina igrat će se i u Puli, a po sastavima momčadi trebala bi biti najzanimljivija i najneizvjesnija. Uz domaćeg prvoligaša "Istru 1961" na turniru će nastupiti hrvatski prvak "Dinamo", reprezentacija Albanije i vrlo jaki ruski prvoligaš "Saturn" iz Moskve.

 

Tradicionalno, domaćin skupine je i Labin koji je domaćin 53. put i najbolja je istarska momčad po rezultatima na turniru. Prolaz u četvrtfinale nogometaši "Rudara" tražit će preko "Osijeka", nizozemskog prvoligaša "Vitessea" i njemačkog drugoligaša, jednog od najugodnijih iznenađenja prošlogodišnjeg turnira, "Augsburga".

 

Posljednja skupina četvrtfinala igra se u Opatiji gdje je po svemu najlakša skupina ovog dijela natjecanja, a uz domaćina igraju još prošlogodišnji pobjednik "Rijeka", jedini talijanski predstavnik "Triestina" te švedski prvoligaš "Göteborg".

 

Nakon natjecanja po skupinama dvije prvoplasirane momčadi plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu 28. svibnja i igrat će se na riječkom području. Domaćin polufinalnim susretima bit će Krimeja, dok se veliko finale i susret za treće mjesto igraju na stadionu Kantrida 30. svibnja. Uopće ne sumnjamo da će ljubitelji nogometa moći uživati u nogometnim majstorijama budućih nogometnih zvijezda, a također i u dobrim igrama istarskih predstavnika, s nadom da će netko ponoviti uspjeh "Rudara" od prije dvije godine kad su osvojili treće mjesto. R. FONOVIĆ

kvarnerska rivijera nk rudar nogomet nk rijeka