Skupna izložba u Galeriji "Alvona" sudionica 2. istarskog simpozija Galerije Payer

Skupna izložba u Galeriji "Alvona" sudionica 2. istarskog simpozija Galerije Payer

8.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Galeriji «Alvona» 12. travnja 2008. godine otvoriti će se skupna izložba sudionica II. Istarskog simpozija Galerije «Payer». Izložbu će otvoriti načelnik Uprave za kulturu pri Saveznom ministarstvu za europske i međunarodne odnose Republike Austrije, veleposlanik Emil Brix. Galerija «Payer» od 2006. godine organizira «Istarski simpozij umjetnica» u Labinu.

U skladu s idejom Alpe-Jadran ovaj simpozij trebao bi izrasti u instituciju kroz koju bi se promicala umjetnička razmjena između Austrije i Hrvatske. Bitno obilježje simpozija je individualnost te konfrontacija i komunikacija s umjetnicima iz Hrvatske čiji se radovi često izlažu u Galeriji «Payer».

Nastavkom dugogodišnje suradnje dviju galerija, koja raduje i ujedno obogaćuje, predstavljaju se likovnoj publici radovi Friederike Schwab, Marie Groppenberger, Gerhild Kroneis, Uschi Payer i Tamara O'Byrne.

Ovom izložbom obuhvaćeni su radovi izvedeni u raznim tehnikama prema afinitetu umjetnica te su nastali za vrijeme trajanja simpozija u jesen 2007. godine u Labinu i okolici.

 

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja, a može se razgledati svakodnevno od 10 do 13 sati ili po najavi.

 

 

 

Sudionice II. Istarskog simpozija Galerije «Payer»