Skupna izložba polaznika devete generacije Fotosofia seminara Damira Hoyke - polaznica i Aleksandra Đorđić iz Kršana

Skupna izložba polaznika devete generacije Fotosofia seminara Damira Hoyke - polaznica i Aleksandra Đorđić iz Kršana

17.11.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U foto galeriji Siscia Obscura u Sisku u petak je otvorena izložba polaznika devete generacije Fotosofia seminara Damira Hoyke, na kojoj je sudjelovala i Aleksandra Đorđić iz Kršana.  Prikazane fotografije radovi su polaznika koji su spremani za izložbu kojom svaka Fotosofija završava. Na izložbi se svaki od seminarista predstavlja sa po tri rada snimljena na temu »Art«, odnosno radovima predviđenima za komunikaciju putem distribucijskih kanala umjetničke fotografije.

"Zanimljivo je napomenuti da su svi radovi potpuno tematski, konceptualno i tehnički različiti, a izrealizirani su unutar istog ograničenog prostora - resorta Termi Tuhelj. Nastali su bez produkcijskog budžeta i gotovo svi su snimani korištenjem minimalne fotoopreme. Imajući u vidu da već generacije seminarista uspijevaju pod istim uvjetima u istom prostoru stvarati različite fotokreacije, smatram da je ovu izložbu zanimljivo promatrati i preko granica fotografije – kao konceptualno intrigantan umjetnički događaj", rekao je Hoyka, ponosan na sada već devetu generaciju mladih uspješnih fotografa.

"Fotosofia je zaista jedno od najboljih iskustava koje sam doživjela, a fotosofi, kako se mi međusobno nazivamo, zajedno sa Hoykom, moja su druga obitelj. Zaista jesu, i beskrajno volim sva naša okupljanja i druženja. Ima nas iz svih krajeva Hrvatske i Europe, pa onda naše izložbu putuju svugdje, a mi putujemo s njima, bez obzira koliko su daleko. Na taj način naše prijateljstvo i druženje traje puno više od trajanja samog seminara, a to je neprocjenjivo", rekla je Aleksandra Đorđić. Kako je bilo na otvorenju izložbe, pogledajte OVDJE.

 

 

fotografiranje damir hoyka aleksandra đorđić fotosofia fotografija izložba