Skupina Soul Display pobjednik je 2. Festivala labinskih bendova

Skupina Soul Display pobjednik je 2. Festivala labinskih bendova

5.3.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Pobjednici festivala grupa SOUL DISPLAY - snimanje singla u Studiju TEMPLE u Labinu,predstavnici Labina na gitarijadi u Puli u 5. mjesecu
Najviše glasova publike NOGA UGANDA - 2. predstavnici Labina na gitarijadi u Puli u 5. mjesecu
Najbolji gitarista - Boris Santro - GRIEF CHARISMA
Nagradna igra - Električna bass gitara - Sandra Dundara

 

 

Iz Glasa Istre

 Skupina Soul Display pobjednik je Festivala labinskih bendova koji je u petak i subotu u Lamparni organizirao Iks, udruga za promociju glazbeno-scenske kulture.

Soul Display će u svibnju nastupiti u Puli na izlučnom natjecanju za sudjelovanje na Hrvatskom glazbenom festivalu u Zaboku, najvećem nacionalnom festivalu demo i manje afirmiranih bendova. K tome im pripada i snimanje singla u labinskom studiju Temple.

Osim njih, koji su izabrani prema stručnom mišljenju predstavnika Hrvatske glazbene unije Istarske županije, labinsku glazbenu scenu u Puli će predstavljati i Noga Uganda izabrana glasovima publike. Najboljim gitaristom festivala na kojem je nastupilo devet bendova je Boris Santro iz Grief Charisme.

Dobra organizacija, kvalitetna svirka kao rezultat nesebično uloženog truda i zahvalna publika karakteristike su druge po redu labinske gitarijade, koju je Grad ove godine uklopio u obilježavanje obljetnice Labinske republike. Svaka skupina svirala je po pola sata i to isključivo vlastite skladbe.

- Lani smo pokrenuli festival polazeći od činjenice da u Labinu ima puno bendova kojima nedostaje medijske promocije. Ovo nije samo gitarijada, nego i poticaj druženju, komunikaciji i solidarnosti između bendova i publike, od čega svi imamo zadovoljstva i koristi, kaže glavni organizator Kristijan Stojić.

U petak su nastupili mladi, žestoki heavy metal bendovi. D.E.M.I.S.E. i Dead Plesure skupine su koje dobro praše i kojima se može poručiti neka samo tako nastave. Grief Charisma iskusniji je bend koji je nakon godina traženja došao na svoje pa tako planira do kraja godine snimiti prvi album.

Storm iz Rapca potvrdio je kvalitetu kojom je lani pobijedio na festivalu i potom se u Zaboku, među 250 grupa, svrstao među pet finalista.

U subotu su se predstavile starije ekipe s raznolikim glazbenim izričajima. All Stars Division, klasičan rock bend, probio je led i bio ispraćen pljeskom. Vannka Schvare oduševila je zrelim blues rock zvukom, a Noga Uganda svojim moderniziranim novovalnim ritmovima i notama.

Kantautor Roland Nadarević najavljen je kao iznenađenje večeri, što je doista i bio jer je, uz akustičnu gitarističku pratnju Predraga Ljune i Ferida Hukića, besprijekorno izveo svoje pop skladbe. Nažalost samo tri, bio je opći dojam. Grand finale koncerta pripalo je post grunge svirci Soul Displaya.

Za ulaznicu od deset kuna posjetitelji su sudjelovali u nagradnoj igri u kojoj je nagrada bila električna bas gitara. Sreća se osmjehnula Sandri Dundara, koja je, primivši nagradu, obećala da će na sljedećem festivalu na njoj izvesti barem dva-tri akorda. (R. SELAN)

festival labinskih bendova bend soul display