Škopac:“Zakonom o vodama definirano da se odvodnja odvoji od komunalnih poduzeća“

Škopac:“Zakonom o vodama definirano da se odvodnja odvoji od komunalnih poduzeća“

14.5.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjoj sjednici IDS-a, Dino Škopac, predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Labinštine izdvojio je kako je kriza zahvatila i Labinštinu, no mišljenja je kako je to područje nešto otpornije na negativne trendove koji se događaju u ostalim sredinama u Istarskoj županiji (Prilog Dino Škopac). Škopac je izdvojio kako nas u budućnosti čekaju novi izazovi i projekti. Izdvojio je Termoelektranu Plomin III i raspravu oko toga projekta.

 

Iako su okolne općine najavile da će zatražiti sastanak vezano uz izjašnjavanje o Termoelektrani u proširenom sastavu sa županom i saborskim zastupnicima, još uvijek nisu zakazali termin. Škopac je izdvojio kako je uvjeren da će i ta tema doći na dnevni red, no još uvijek se formalno-pravno ništa ne dešava. Također je kazao kako će uskoro biti zgotovljena Studija objedinjavanja Vodovoda na razini Županije istarske.

Pojasnio je kako je novim Zakonom o vodama definirano da se odvodnja odvoji od komunalnih poduzeća (Prilog Škopac-odvodnja).  I u tom slučaju trebati će se opredijeliti, no istaknuo je kako će se rukovoditi mišljenjem građana.

 

Foto: ilustracija

 

hidrant crveno dino šopac vodovod