Skitača bila bez struje zbog zapaljenog dalekovoda u Brovinju

Skitača bila bez struje zbog zapaljenog dalekovoda u Brovinju

3.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Slaba kiša koja je u utorak u zoru počela padati na Puljštini izazvala je prekid u opskrbi električnom energijom pa su brojna mjesta satima bila bez struje.

Oko 4 ujutro počele su teškoće u napajanju pa je otad do 7 ujutro bez struje ostalo gotovo cijelo područje u trokutu Vodnjan - Svetvinčenat - Barban, rekao nam je rukovoditelj Službe za vođenje pogona Elektroistre Denis Brajković dodajući da je kvarova bilo mnogo, a Elektroistrine ekipe na terenu su ih postupno sanirale.

Na tom se potezu zbog iskrenja izazvanog kišom zapalilo petnaestak električnih stupova zbog čega su s njih padali električni vodovi.

- Zapaljenje stupova je uobičajeno kad nakon dugog razdoblja suše padne kiša koja izazove iskrenje struje na vrhu stupa koji se zatim zapali. Kod takvih pojava veći je problem slaba kiša nego pljusak, da je kiša bila jača, ne bi nastale ovakve posljedice, kaže Brajković.

Zbog kvarova Šajini, Orihi, Trlji i Skitača ostali su bez struje oko 5.30 sati, a oko 6 područje između Svetvinčenta i Peteha. Prekid opskrbe strujom dogodio se nešto prije 7 sati na području Puntere, a nešto kasnije i na Vodnjanštini, na potezu od križanja Istarskog ipsilona na lokaciji Vodnjan sjever prema Svetvinčentu. Bez struje su u jutarnjim satima ostali i Juršići, sva sela oko njih te Manjadvorci, Hrboki i Orihi.

Vodnjanština je, kako nam je rekao Brajković, nakon sanacije kvara uključena među prvima, prije podneva, a opskrba električnom energijom na cijelom području trebala bi biti uspostavljena tijekom dana. (P. LUKEŽ)

 

 

U požaru dalekovoda  koji je tijekom jučerašnjeg dana buknuo na području  Svetvinčenta nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta se cijeni na oko 14 tisuća kuna.

Pulska je policija zaprimila dojavu o požaru u 6.10 sati. Očevidom je utvrđeno kako je zbog tehničkih i atmosferskih utjecaja došlo do zapaljenja sedam  drvenih stupova dalekovoda U mjestima Čabrunići, Kožljani, Režanci i Prnjani.

Požar su ugasili pripadnici JVP Pula.

Također, jučer oko 6.30 sati u mjestu Brovinje kraj Raše izgorio je drveni stup dalekovoda pri čemu je nastala materijalna šteta  od  oko 5 tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici JVP Labin.

(PU Istarska)

 

kvar struja skitaca